Prof. Dr. Naci Görür Söylemişti! Ardı Ardına Gelen Deprem Sonrasında Bingöl Fay Hattına İşaret Etmişti

Türkiye’de deprem bölgeleriyle ilgili son dakika olaylar yaşanmaya devam ediliyor. Prof. Dr. Naci Görür Bingöl fay hattını işaret etmiş ve deprem olabilir demişti. Nitekim oldu..

Yayınlanma:
Prof. Dr. Naci Görür Söylemişti! Ardı Ardına Gelen Deprem Sonrasında Bingöl Fay Hattına İşaret Etmişti

Prof. Dr. Naci Görür açıklamaları ülkemizde gündem olmaya devam ediyor. İşaret ettiği tüm noktalarda deprem felaketi yaşanıyor. Daha öncede ülkemizde doğabilecek depremlere karşı uyararak, ikaz ettikleri şehirlerde çok büyük bir yıkım yaşanmıştı. Kahramanmaraş, Hatay gibi şehirlerimizde deprem olabileceğini öncelerden söyleyerek gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söylemişti. Ülkemizdeki peşin sıra yaşanan depremlerden sonra yeniden açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, sürekli yaşanan büyük çaplı sarsıntıların Bingöl Fay hattında da hissedilme durumu olabileceğini işaret etmişti.

Prof. Dr. Naci yaptığı bu açıklamanın doğruluğunu bir kez daha görmüş olduk. Çünkü işaret etmiş olduğu Bingöl şehrinde 4.4 büyüklüğünde bir depremin yaşanmasına neden oldu. Bingöl Karlıova’da depremin olmasının yüksek bir ihtimal olduğunun altını çizmişti.

Prof. Dr. Naci Görür Bingöl Fay Hattını İşaret Etmişti!

Bingöl’de korkutan deprem yaşandı. Daha öncede işaret ettiği pek çok yerlerde deprem yaşanmış ve binlerce insanı kaybetmek zorunda kalmıştık. Üstelik yaşanan deprem facialarından sonra Prof. Dr. Naci Görür yeniden açıklamalarına yer vermiş ve Bingöl Karlıova’ya dikkat edilmesi gerektiğini bildirmişti. Depremin artçı olarak devam etmesi, fay hatlarında da çatlakların oluşmasına bu durumda depremlerin devam edebilme potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulamıştı.

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe gelen depremler sonrasında Bingöl’ün yanı sıra oluşabilecek yeni bir deprem dalgasının Adana’da olma ihtimalinin de yüksek olacağının altını çizmişti. Prof. Dr. Naci Görür ‘’en çok endişe ettiğimiz yerler içerisinde Maraş bulunuyor. Ayrıca fay hattı boyunca uzanan ve riskli olarak gördüğümüz yerlerden biri de Bingöl. Maraş fay hattı bağlantılı olduğundan dolayı Bingöl ve Adana’da da dikkatli olunması son derece önemli’’ demişti.

Bingöl’de meydana gelen 4.4 deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür’ün bir kez daha işaret ederek uyardığı yerlerde deprem oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.