PTT KPSS 60 Puan Şartı ile Bin 750 Gişe Görevlisi ve Dağıtıcı Alımı Yapıyor

PTT tarafından DPB üzerinde yayımlanan ilan en az ön lisans mezunu KPSS 60 puan şartı ile bin 750 personel alımı yapılacağı belirtildi. İlanın detayları ve daha fazlası haberimizin devamında.

Yayınlanma:
PTT KPSS 60 Puan Şartı ile Bin 750 Gişe Görevlisi ve Dağıtıcı Alımı Yapıyor

Son dakika açıklaması PTT'den geldi. PTT tarafından yapılan açıklamada bin 750 personel alımı yapılacağı duyuruldu.

PTT resmi sitesi ve Devlet Personel Başkanlığı sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanına göre, PTT A.Ş. bünyesinde istihdam edilmek üzere 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) giren adaylar arasından bin 113 adet Gişe ve Büro Görevlisi ile 637 adet Dağıtıcı unvanlı "İdari Hizmet Sözleşmeli Personel" alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları

# Türk vatandaşı olmak.

# On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. (18/04/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.)

# Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

# 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen suçlarından mahkum olmamak.

# Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

# Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

# Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle mezun olmak).

# Yapılacak “sözlü sınavda” başarılı olmak.

# 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak.

Gişe Görevlisi Özel Başvuru Şartları

# Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

# Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

# KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Dağıtıcı Pozisyonu Özel Şartları

# İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-3 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

# Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle sahip olmak.)

# Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

# KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak

Başvuru Tarihi ve Şekli

İlgil alıma başvuruda bulunacak olan adayların başvurularını 18-23 Nisan tarihleri arasında  www.ptt.gov.tr ve

internet adreslerinden yapması gerekiyor. Yapılacak olan başvurularda adaylar en fazla 25 (yirmibeş) tercih yapabilecektir.

Detaylar için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.