PUBG Mobile ile PUBG Mobile Lite Arasındaki Farklar

PUBG son zamanlarda ortaya çıkmış ve tüm zamanların en çok bağımlılık yapan oyunları içerisinde ilk 20'ye girmişti. PUBG oyunu ilk olarak bilgisayarlar için çıksa da sonradan telefon ortamına da taşındı. Bununla da kalmadı,...

Yayınlanma:
PUBG Mobile ile PUBG Mobile Lite Arasındaki Farklar

PUBG son zamanlarda ortaya çıkmış ve tüm zamanların en çok bağımlılık yapan oyunları içerisinde ilk 20'ye girmişti. PUBG oyunu ilk olarak bilgisayarlar için çıksa da sonradan telefon ortamına da taşındı. Bununla da kalmadı, telefonu ve bilgisayarı yeni olmayan kişiler için de versiyonlar geliştirildi. PUBG Mobile, PUBG Mobile Lite, PUBG ve PUBG Lite. Kısa sürede piyasa değeri 4.6 milyar dolara ulaşan PUBG için alıcılar sırada beklerken, oyunu piyasaya çıkarak ekip oyunu satmadı ve PUBG Corporation adında bir şirket kurdu. Oyunun geliştirici olarak PUBG Corporation, Tencent Games, Bluehole ve Xbox Game Studios bulunuyor. PUBG'nin açılımı; PlayerUnkonown's BattleGround'dur. Tencent Games oyunun mobil versiyonunun üstlenicisidir.

Pubg hakkında pek çok şeyi sizin için derledik.

PUBG Mobile ile PUBG Mobile Lite Arasındaki Sistemsel Farklar

Oyuncuların en çok merak ettikleri farklardan biri bu. PUBG oyuncularının büyük bir kısmı oyunu telefondan oynuyor. Bu yüzden hangi oyunu yüklerseniz sizin için daha iyi olur?

PUBG Mobile Sistem Gereksinimleri

Öncelikle telefonunuzu tanımanızda fayda var. Android bir telefon kullanıyorsanız 5.1.1 sürümü ve daha yukarısının yüklü olması gerekiyor. 2 GB ram ve 3 GB bellek alanı işinizi görecektir. Daha iyi performans almak için 3 GB ve üstü bir ram sahibi olmanız gerekiyor. Bellek alanınız ise 4 GB kadar boş kalırsa oyunu takılmadan oynayabilirsiniz.

Eğer IOS işletim sistemi kullanıyorsanız da IOS 9 ve üzeri, IPhone 5 ve üzeri telefonlara sahip olmanız gerekiyor. 3 GB Bellek alanı oyunu oynamanız için yeterli olacaktır.

PUBG Mobile Lite Sistem Gereksinimleri

PUBG Mobile Lite oynamak için, Android bir telefon kullanıyorsanız 4.0.3 sürümü ve daha yukarısının yüklü olması gerekiyor. 1 GB ram ve 300 MB bellek alanı işinizi görecektir. Daha iyi performans almak için 2 GB ve üstü bir ram sahibi olmanız gerekiyor. Bellek alanınız ise 1 GB kadar boş kalırsa oyunu takılmadan oynayabilirsiniz.

Oynanış Farklılıkları

PUBG Mobile, tıpkı bilgisayar versiyonu gibi 100 oyuncunun bir adaya atlayıp, içlerinden 1 kişi (veya takım) sağ kalana kadar savaşmayı sürdürdüğü bir oyundur. Genel itibariyle PUBG'nin amacı budur. PUBG Mobile Lite'ta ise yarışan oyuncu sayısı 60 olarak belirlenmiştir. Oyunun telefonları daha fazla yormaması için bazı değişiklikler de yapılmış, örneğin PUBG Mobil'de Erangel haritasındsa oyunu oynarken diğer haritaları ayrıca indirmeniz gerekirken, PUBG Mobile Lite, Erangel'in minyatürü olan Varenga haritasından başka seçeneğiniz yoktur.

PUBG Mobile'de "drop" olarak tabir edilen hava yardımlarının düşeceği yerleri gözünüzle takip etmeniz gerekirken Lite versiyonunda hava yardımı konuşlandığı andan itibaren nereye düşeceğini görebilirsiniz.

Bu iki versiyonda oyunda kullandığınız silahlar arasında büyük farklılıklar bulunmazken, Lite versiyonunda hava yardımından RPG Roketatar alınabilmektedir.

Şikayetler

PUBG için dile getirilen en büyük şikayet, hileci oyuncularının oyunun zevkini kaçırdıklarına yönelik. Ancak Lite için dile getirilen en büyük problemler "bug" denilen oyun açıkları ve hataları. İstatistiklerde oynadığınız bazı oyunların yansımadığını farketmeniz sinir bozucu olabilir. Veya bir düşman ile karşılaştığınızda kallavi bir silahın bir şarjörünü üstüne boşaltıp da rakibin ölmediğini görürseniz, bunu oynadığınız oyunun yeterli desteği almaması olarak yorumlayabilirsiniz.

Rakipler Neye Göre Belirleniyor?

PUBG'de ne kadar iyi olursanız olun sizden iyi biri mutlaka vardır. Bu yüzden her zaman birinci olamazsınız. Ama PUBG'nin en çok eleştiri aldığı konulardan biri adaletsiz eşleştirmeler yapması oldu.

Oyunda "hazır" tuşuna bastığınız andan itibaren eşleştirmeler yapmaya başlar. Oyunu ilk kez oynuyorsanız en düşük seviyede başlarsınız ve oyunda başarılı oldukça rütbeniz yükselir. Rütbeniz yükseldikçe sizin rütbenize yakın oyuncular ile eşleşirsiniz. Ancak bu durum yoğunluk yaşanan saatler için geçerlidir. Diğer türlü ayrılacak klasman sayısı azalır ve daha güçlü oyuncular ile daha zayıfların karşılaşması mümkün hale gelir.

PUBG sırf bu gibi durumların üstesinden gelmek için bir departman bile açmış durumda: PUBG Eşleştirme Sistemi Geliştirme Ekibi.

17 Temmuz 2019'da PUBG'nin masaüstü oyununun eşleştirme sisteminde bir takım değişiklikler yapıldığı ilan edildi. Bu açıklamada PUBG eşleştirmelerinin kategorilere ayrıldığı (bugün kullanılan sistem) ve bu sistem içerisinde de öncelik birbirinin pingine (bağlantı hızı) yakın oyuncuların eşleştirildiği açıklandı.

PUBG destek sayfasında ise 22 Şubat 2018'de getirilen bir özellikle "oyunlar standart pinge göre oluşturulur ve ayrılır. Birbirine yakın pingleri olan oyuncular eşleştirilir." ibaresi bulunuyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.