Putin’den 6 Ay Sonra Zafer Çığlıkları! Ukrayna Geri Çekilme Sinyali Veriyor

Bir yılı geride bırakan Ukrayna- Rusya arasındaki savaşın son noktalarına geliniyor. Kiev’in aylardır mücadele verdiği önemli noktasına peş peşe gelen kritik saldırılar geri adım atılma sinyalini verdi.

Yayınlanma:
Putin’den 6 Ay Sonra Zafer Çığlıkları! Ukrayna Geri Çekilme Sinyali Veriyor

Dünyanın merakla takip etmiş olduğu Ukrayna- Rusya mücadelesinde kritik gelişmeler tam gaz yaşanmaya devam ediliyor. Kiev hükümetinin aylardır mücadelesini sürdürmüş olduğu Bakhmut kentine, Rus güçler tarafından peş peşe saldırı düzenlendi. Rusya Devlet başkanı, altı aylık mücadele periyotundan sonra zafere ulaşması an meselesi!

Savaşın birinci yılının dolmasından sonra önemli bir çatışmaya sahne olan kritik nokta Bakhmut’a gözlerin de çevrilmesine neden oldu. Rus ekipler tarafından küçük bir yer olarak adlandırabileceğimiz endüstri şehrini abluka altına almış olması, Kiev’i de geri attırmaya zorlatıyor.

Kiev’den Dikkat Çeken Açıklama!

Rus birlikleri tarafından küçük bir endüstri şehri olan Bakhmut’a her geçen gün biraz da yaklaşıyor olması Kiev’in de bir çıkış yolu aramasına neden oluyor. Öyle ki Kiev tarafından yapılan açıklamada bunun en önemli işareti denebilir. Rus birlikleri, Kiev’i köşeye sıkıştırma konusunda kararlı bir yol izlemeye devam ederken Kiev yönetiminden de beklenmeyen ve dikkat çekmeye neden olan bir açıklama gelmesine neden oldu.

64005107c03c0e2ec44f1421.webp

Ukrayna Başbakanının ekonomi danışmanı olan Alexander Rodnyansky CNN’e yapmış olduğu açıklaması dikkat çekmesine neden oldu. Ekonomi danışmanı açıklamasında Ukrayna birliklerinin şehirden çekilme durumunun söz konusu olabileceğini söyledi. Olay bir açıklama sonrasında Putin zafer mi kazanıyor? düşüncesi de hakim oldu.

Ordunun Bütün Seçenekleri Değerlenecek!

Ordunun bütün seçeneklerinin değerlenecek olduğuna vurgu yapan, Ukrayna Başbakanının ekonomi danışmanı olan Alexander Rodnyansky Kiev askeri birliklerin bölgeden geri çekilme durumunun söz konusu olabileceğini belirtti. Kiev askeri birlikleri tarafından aylarca önemli bir nokta olarak gmrülen Bakhmut elinde tutuldu. Rus birlikleri, Bakhmut’u ele geçirmek için epey bir mücadele örneği gösterirken, iki taraf arasında da güç savaşına neden oldu. Fakat Rus güçlerinin son dönemde peş peşe yapmış oldukları atak saldırılar sonucunda Kiev askeri birliklerinin geri çekilme durumu söz konusu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.