Ramazan Bayramında hava nasıl olacak? (24, 25 ve 26 Haziran Türkiye geneli hava durumu)

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl olacak? Türkiye genelinde bayramda hava nasıl olacak? İşte Türkiye geneli haritalı hava durumu.

Yayınlanma:
Ramazan Bayramında hava nasıl olacak? (24, 25 ve 26 Haziran Türkiye geneli hava durumu)

Ramazan bayramının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar, bayramda hava durumunun nasıl olacağını merak etmeye başladı. İşte Ramazan Bayramında Türkiye genelinde beklenen hava durumu tahmini.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından binlerce vatandaşın beklediği açıklama geldi. Yapılan açıklamada Ramazan Bayramında Türkiye genelinde beklenen hava durumu tahmini yayımlandı. Meteorolojiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ramazan Bayramı tatili süresince (24 Haziran Cumartesi ile 27 Haziran Salı günleri) Yurdumuzun kuzey kesimlerinin yüksek basınç merkezinin, güney kesimlerinin ise Basra Alçak basıncının etkisinde kalacağı tahmin edildiğinden Yurdumuzda yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince artmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bayram tatili süresince bazı merkezlerimizdeki en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar’da 30 – 33, İzmir, Aydın, Manisa, Adana ve Antalya’da 35 – 39, Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 25 – 28, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 39 – 42 dereceler arasında seyredeceği tahmin ediliyor."

24 Haziran Cumartesi Türkiye Geneli Hava Durumu (Bayram Arefesi Günü)

25 Haziran Pazar Türkiye Geneli Hava Durumu (Ramazan Bayramı 1. Gün)

26 Haziran Pazartesi Türkiye Geneli Hava Durumu (Ramazan Bayramı 2. Gün)

Samsun ve Doğusu İçin Uyarılar

Samsun'un doğu (Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık), Ordu'nun batı (Ünye, Fatsa, Çaybaşı, İkizce) ilçelerinde meydana gelen yağışın bu gece saatlerine kadar yer yer kuvvetli olarak devam edeceği tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek sel, su baskın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.