Receb Ayında Tutulan Orucun Önemi ve Regaip Kandili Hadisleri-Regaip Kandilinde Yapılması Gerekenler

Regaip kandilinde neler yapmalı? Regaip kandili gecesi hangi ibadetler yapılmalıdır? Regaip kandili gecesi nasıl geçirilmelidir? Recep ayında oruç tutmanın önemi nedir? Recep ayının önemi nedir? Regaip kandili ile ilgili hadisler hangileridir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Receb Ayında Tutulan Orucun Önemi ve Regaip Kandili Hadisleri-Regaip Kandilinde Yapılması Gerekenler

Bugünün Regaip kandili olması vesilesi ile İslam Alemi büyük bir uhuvvet ile dua ve ibadetlere başladı.

Regaip Kandili ile İlgili Hadis-i Şerifler

# Allahü teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder. (Gunye)

# Receb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb'in hepsini tutmuş gibi sevap verilir. (Miftah-ül-cenne)

# Receb-i Şerîf'in birinci gününde oruç tutmak üç senelik, ikinci günü oruçlu olmak iki senelik ve yine üçüncü günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her günü bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur. (Camiu-s sağir)

# Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi. (İbn-i Asâkir)

# Enes b. Malik ( r.a. )'dan şöyle rivayet edilir: Receb ayı girdiğinde Hz. Peygamber şöyle derdi: "Allahım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259)

# İbn-i Abbas (r.a.) Hazretleri: "Resulullah (S.A.V.) Recep ayında bazen o kadar çok oruç tutardı ki, biz O'nu hiç iftar etmeyecek zannederdik. Bazen de o kadar çok iftar ederdi ki, biz O'nu hiç oruç tutmayacak zannederdik." (Müslim)

#  Muhakkak zaman, Allah'ın yarattığı günkü şekliyle akıp gitmektedir. Yıl on iki aydır. Bunlardan dördü haram aylardır. Ve üçü ard arda gelmektedir. Zilkade, Zilhicce, Muharrem bir de Cemaziye'l-âhirle Şaban ayları arasında gelen Mudar kabilesinin ayı Recep ayıdır. (Buhârî, Tefsir, Sure, 8,9)

# Ramazan ayı dışında Allah rızası için bir gün oruç tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı mesafe kadar Cehennemden uzaklaşır. (Ebu Yala)

# Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır. (Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, 1/423)

# Receb'in ilk cuma gecesini ihya edene, Allahü teâlâ, kabir azabı yapmaz. Duâlarını kabul eder. Yalnız, 7 kimsenin duasını kabul etmez: Faizci, Müslümanları aşağı gören, ana babasına eziyet eden, Müslüman olan ve dinin emirlerine uyan kocasını dinlemeyen kadın, çalgıcı, livata ve zina eden, beş vakit namazı kılmayan. [Bu günahlardan vazgeçmedikçe, duaları kabul olmaz.] [Saadet-i Ebediyye]

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.