Recep Ayının 15. Gününü Namazı Nasıl Kılınır? Namazda Hangi Sureler Kaç Defa Okunur?

Müslüman alemi tarafından mübarek sayılan üç ayların içinde Recep ayının 15. günü, kılınması gerek namaz vardır. Peki bu namaz nasıl kılınır? Namazın kılınışında hangi rekatta hangi sureler okunur? Nmazın faziletleri nelerdir? işte detaylar.

Yayınlanma:
Recep Ayının 15. Gününü Namazı Nasıl Kılınır? Namazda Hangi Sureler Kaç Defa Okunur?

Mübarek üç aylara girilmesi ile birlikte ihya edilmesi gereken geceler de gelmeye başladı. Recep ayının 15 günü Müslüman alemi tarafından mübarek kabul edilmekte ve bugün yapılan ibadetler, kılınan namazlar, edilen dualar ve istiğfarlar Allah katında kabul görür. Peki Recep Ayının 15. günü kılınması gereken namaz nedir? Recep ayının 15. gnü hangi namaz kılınmalıdır? Recep ayının 15. günü namazı nasıl kılınır?

Namazın Kılınışı

Recep ayının 15. günü kılınması makbul olan namaz 14 rekattır. Bu mübarek gecede kılınacak olan bu namazın her rekatında aşağıda belirtilen surelerin okunması gerekiyor.

Niyet ederken başlanılan namazın her rekatında bir defa “Fatiha”, yirmi defa “İhlas”, üç defa “Felak” üç defa “Nas” surelerini okunur. Bu şekilde 14 rekat namaz kılındıktan sonra on defa salavat getirilir. Salavat getirildikten sonra 30 defa da, “Sübhânallâhi velhamdü lillâhi Velâ ilahe illallâhû vallâhû ekber” duası okunur.

Recep Ayının 15. Günü ile İlgili Hadisler

Günümüze ulaşan hadislerden Recepo ayının 15. günü ile ilgili kim, “ Allah’ı CccJ tüm noksanlıklardan tenzih ederim.Hamd Allah'adır (cc). Allah’tan (cc} başka hiçbir ilah yoktur. Ve Allah (cc) en büyüktür.”derse; Allah-ü Teâlâ ona sevaplarını yazmak,Firdevs cennetinde kendisi için ağaçlar dikmek üzere melek yollar, o geceye kadar yapılan bütün günahlarını affeder, bir dahaki seneye kadar üzerine hiçbir günah yazmaz.

Bu namazda okuduğu her harfe karşılık, 700 sevap yazar. Gidilen her rükû ve secdesine karşılık "cennette muhakkak geçmiş günahların bağışlandı, ameline yeniden baş!a.”der.” (Müslim)

Gelişmeler ve daha fazlasından haberdar olmak için tıklayın

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.