Referandum 207'de Nerede Oy Kullanacağım? (YSK Sandık Sorgulama TIKLA-ÖĞREN)

Anayasa değişikliği oylaması başladı. Peki sandık sorgulama işlemi nasıl yapılır? E devlet sistemi üzerinden sandık sorgulana nasıl yaparım? İşte YSK tarafından yapılan açıklama ve sandık sorgulama sayfası.

Yayınlanma:
Referandum 207'de Nerede Oy Kullanacağım? (YSK Sandık Sorgulama TIKLA-ÖĞREN)

Yüksek Seçim Kurulundan bir son dakika açıklaması yapıldı ve vatandaşların referandumda hangi sandıkta oy kullanacakları belli oldu.

YSK tarafından yapılan açıklamada 'Referandumda hangi sandıkta oy kullanacağım?' sorusuna beklenen cevap verildi ve vatandaşların hangi sandıkta oy kullanacağı bilgisi, erişime açıldı. Referandumda hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar, YSK internet sitesi ve E devlet sistemi üzerinden oy kullanacağı sandığa erişebilecekler.

E Devlet ile Sadık Sorgulama Nasıl Yapılır?

E Devlet şifresi olan vatandaşlar, e devlet portalı üzerinden referandumda hangi sandıkta oy kullanabileceklerini öğrenebilecekler. Sandık sorgusu yapmak isteyen vatandaşlar, aşağıda bulunan bağlantı üzerinden T. C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleri ile oy kullanacakları yeri öğrenebilecekler.

E devlet üzerinden Sandık Sorgulama İşlemi için TIKLAYIN

Referandum Ne Zaman?

Cumhurbaşkanlığı sistemini ön gören anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum oylaması 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Anayasa Maddeleri Nedir?

Hazırlanan anayasa değişikliği taslağı, 18 madde üzerinde değişiklik yapılmasını ön görüyor. Referandumda oylanacak olan 18 madde için TIKLAYIN

Kimlik Tespiti Önemli

Referandumda oy kullanacak vatandaşların sandık başına gelirken; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı(TCKK), Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.