Referandum Anketi Yapıldı , Flaş Referandum Anketi (Yarın Referandum Olsa Oyunuz Ne Olur?)

Referandum anketleri yapılmaya başlandı. İşte ORC anket şirketi tarafından yapılan anket ve bu anketin sonucu.

Yayınlanma:
Referandum Anketi Yapıldı , Flaş Referandum Anketi (Yarın Referandum Olsa Oyunuz Ne Olur?)

Türkiye Büyük Millet Meclisinde geçtiğimiz günlerde görüşülen ve oy çokluğu ile Cumhurbaşkanlığına gönderilen anayasa değişikliğine ait referandum süreci için geri sayım başladı.

Yapılan son dakika açıklamaları ile Nisan ayının ikinci pazar günü yapılması planlanan referanduma yaklaşık 70 gün kala anket şirketleri çalışmalarına hız kazandırdı. Vatandaşlara yüz yüze veya internet üzerinden yönlendirdikleri anketlerde sordukları sorularla referandumda 'Evet' ya da 'Hayır' oyunun tahmini oranını belirlemeye başladı. İşte anket şirketleri tarafından yapılan son anketlerle referandum tahmini.

Ünlü anket şirketlerinden ORC anket şirketi, yaptığı son referandum anketinde sonuçlarını açıkladı. 36 İl genelinde Ocak ayının ortalarında yapılan referandum anketinde vatandaşlara evet mi yoksa hayır oyu mu kullanacakları soruldu. Bilgisayar destekli telefon görüşmesi ile yapılan ankette Cumhurbaşkanlığı sistemine gidilmesini ön gören anayasa değişikliği teklifinin referanduma gitmesi durumunda hangi oyu kullanacakları soruldu. Bu soruya vatandaşların yüzde 62'si EVET cevabını verirken HAYIR diyenlerin oranı yüzde 38'de kaldı.

Sizde bu konu hakkında yorum ve düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.