Referandum Ne Zaman? Türkiye Yeni Anayasa İçin Ne Zaman Sandık Başına Gidecek?| Son Dakika Açıklaması

TBMM' de görüşmeleri devam eden yeni anayasa, meclisten geçerse ne zaman referanduma gelecek? İşte yeni anayasa hakkında yapılan son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Referandum Ne Zaman? Türkiye Yeni Anayasa İçin Ne Zaman Sandık Başına Gidecek?| Son Dakika Açıklaması

TBMM'de görüşülmesine devam edilen yeni anayasa için referandumun, önümüzdeki günlerde düzenlenmesi bekleniyor. Peki referandum ne zaman düzenlenecek? Yeni anayasa, milletin önüne ne zaman gelecek? İşte bu konu hakkında yapılan son akiKa açıklaması.

Katıldığı bir programda gündeme ilişkin konuları değerlendiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, şu sıralar mecliste görüşülmeye devam edilen anayasanın referanduma ne zaman geleceği hakkında bilgi verdi. Yeni anayasanın Meclis'ten geçeceğinin altını çizen Hüseyin Yayman açıklamasında, "İnşallah benim kişisel kanaatim bu parlamentodan geçecek, milletin önüne gelecek. Yani sizin önüne gelecek. Sizin oy vermenizle inşallah Türkiye'de nisan başında; ya 2 Nisan, ya da 9 Nisan'da referandum sandığı sizin önüne gelecek. Orada da hiç şüpheniz olmasın, söylersiniz sonra. Aksi olursa yüzde 55- 60 bandında bir çoğunlukla inşallah Türkiye'de Başkanlık Sistemi gelecek" ifadelerine yer verdi.

Son dakika haberlerinden, gündem  haberlerinden, politika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, kamu  haberlerinden, Türkiye büyük millet Meclisi haberlerinden, anayasa çalışması gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.