Referandum OHAL'de mi Yapılacak? Referandum İçin OHAL Sonlandırılacak mı? OHAL Ne Zaman Bitecek?

Türkiye gündeminde olan anayasa değişikliği için referandumun OHAL'de yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. İşte bu konuda yapılan son dakika açıklamaları.

Yayınlanma:
Referandum OHAL'de mi Yapılacak? Referandum İçin OHAL Sonlandırılacak mı? OHAL Ne Zaman Bitecek?

Referandumun yaklaşması ile birlikte akıllardaki en büyük soru 'Referandum OHAL'de mi yapılacak?' sorusu oldu. Nisan ayı içerisinde yapılması planlanan referandum OHAL devam ederken mi yapılacak yoksa OHAL, referandumdan önce mi kaldırılacak?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde referandum yapılmasına yönelik yapılan eleştiriler üzerine, "OHAL, devlet içinde bir ihanet gördüğü için devlete karşı olağanüstü haldir, vatandaşı korumaya yönelik olağanüstü haldir. Bu anlamda OHAL referandum sürecini daha sağlıklı sağlayacak" açıklamaları ile referandumun OHAL kapsamında yapılabileceğini belirtti.

OHAL Devlet İçinde İlan Edildi

OHAL sürecinde referandum yapılmasının sağlıklı olmayacağı ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine AK Partili Ensarioğlu, "Sayın Başbakan'ın açıkladığı gibi OHAL, devlet içinde bir ihanet gördüğü için devlete karşı olağanüstü haldir, vatandaşı korumaya yönelik olağanüstü haldir. Bu anlamda OHAL referandum sürecini daha sağlıklı sağlayacak. Yoksa referandumun sonuçlarını etkiyecek bir OHAL tavrı olamaz" diye konuştu.

OHAL Ne Zaman Bitiyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile 21 Temmuz gecesi saat 01.00'da başlatılan ve 90 gün süreli olarak ilan edilen, ancak iki kere uzatılan Olağanüstü Hal'in normal şartlarda 17 Nisan günü sona ermesi bekleniyor. Referandumun ise Nisan'ın ilk veya ikinci pazar günü yapılması gündemde.

Son dakika haberlerinden, referandum haberlerinden, ohal haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.