Referandum Sonrası Kabine Değişecek mi? Kabinede Kaç Bakan Değişecek?

Referandumdan evet çıkması ile önümüzdeki ay başlaması beklenen partili Cumhurbaşkanı sistemi ile kabine değişecek mi? Mevcut kabinede kaç isim değişecek? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Referandum Sonrası Kabine Değişecek mi? Kabinede Kaç Bakan Değişecek?

16 Nisan Pazar günü gerçekleşen anayasa değişikliği referandumundan evet çıkması sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye dönmesi bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı ile Mayıs ayında AK Parti'ye gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olağanüstü kongre ile Parti genel başkanı olması bekleniyor.

Anayasa değişikliği ile partili Cumhurbaşkanı önündeki engeller kalktı. Engellerin kalkması ile birlikte AK Parti'nin genel başkanı olması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede de değişiklikler yapması bekleniyor. Yapılması planlanan kabine değişikliğinde ilk olarak küçük değişiklikler yapılması planlanıyor. Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, kabine değişikliği ile ilgili AK Parti kulislerinden bazı bilgiler aldı.

Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük çaplı değişiklikleri tercih etti ama AK Parti kulislerine göre bu kez kabinede geniş çaplı bir revizyon olacak. Kürt oylarındaki artışın kabinede karşılık bulması bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Abdulkadir Selvi, yaklaşan yerel seçimlerde, hayır oyu çıkan İstanbul ile Ankara'da Melih Gökçek ile Kadir Topbaş'ın oylarına etkisinin görüleceğini iddia etti.

Son dakika haberleri ve daha fazlası 5haber'de.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.