Referandum Sonuçları Canlı Takip (Referandum Sonucu Saat Kaçta Açıklanacak?)

Referandum sonuçları saat kaçta açıklanmaya başlanacak? Sandıklar saat kaçta kapanacak? Oy sayma işlemleri nasıl yapılacak? İşte 16 Nisan anayasa değişikliği ile ilgili son bilgiler ve referandum sonuçları takibi.

Yayınlanma:
Referandum Sonuçları Canlı Takip (Referandum Sonucu Saat Kaçta Açıklanacak?)

Türkiye'de 55 milyondan fazla seçmen, anayasa değişikliği için gidilecek olan referandumu beklemeye başladı.

16 Nisan referandum sonuçlarının nereden açıklanacağını merak eden binlerce takipçi şimdiden sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

Doğu illerinde saat 07.00 ile 16.00 arasında, batı illerinde ise 08.00 ile 17.00 arasında yapılacak olan referandumda oy sayma işlemleri sandıkların kapanmasının hemen ardından başlayacak. Sandıklar kapanır kapanmaz sandık başkanı oyları zarflarından çıkarıp sandık görevlilerine ve parti temsilcileri ile katılımcılara yüksek sesle söyleyecek. İki adet yazman ise oyları kendilerine verilen çeteleye yazacak. Sayma işleminin tamamlanmasının ardından tutulan çeteleler sayılacak EVET ile HAYIR oyları iki çetelede de eşitse zarflar YSK'ya gönderilmek üzere torbalara konulacak, ağzı mühürle bağlanacak ve üzerine damga vurulacak. Çetelede çıkan sonuçlar ise tutanaklara yazılacak.

Tamamlanan sandık sonuçları YSK'ya bildirilecek ve seçim sonuçlar açıklanmaya başlanacak.

Seçim Sonuçları Anbean 5haber'de

Sandıkların açılması ve oyların sayılama başlanmasının ardından referandum sonuçları açıklanmaya başlanacak. Referandum sonuçlarından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Seçim Sonuçları saat Kaçta Açıklanacak?

Referandum sonuçları sandık sonuçlarının YSK'ya bildirilmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak. Sandıkların saat kaçta kapanacağını ve oy verme saatlerini öğrenmek için TIKLAYIN

Oyunuzu nerede kullanacağınızı öğrenmek için TIKLAYIN

16 Nisan'da oylanacak olan anayasa değişikliği maddelerine ulaşmak için lütfen TIKLAYIN

Son anket sonuçlarına gitmek için lütfen TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, referandum haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com'u sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.