Referandum Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak? Referandum Sonuçları Nerede Yayımlanacak?

Anayasa değişikliği referandumu için geri sayım başladı. 55 milyondan fazla seçmen 16 Nisan Pazar günü sandık başına, anayasa değişikliğini oylamak için gidecek. Peki referandum sonuçları ne zaman açıklanacak? Referandum sonuçlarına nereden ulaşabilirim? Cevaplar ve daha fazlası haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Referandum Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak? Referandum Sonuçları Nerede Yayımlanacak?

16 Nisan günü Türkiye genelinde gerçekleşecek olan anayasa değişikliği referandumu öncesi en çok merak edilen konulardan biri referandum sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu oldu? Peki referandum sonuçları ne zaman açıklanacak? 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu sonuçlarına nereden ulaşabilirim? İşte 16 Nisan anayasa değişikliği referandum sonuçlarının açıklanma saati ve diğer detaylar.

16 Nisan Pazar günü Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği için gidilecek olan referanduma kısa bir süre kaldı. Referanduma kısa bir süre kala çok sayıda seçmenin vereceği oy kesinlik kazandı. Bazı seçenler ise halen verecekleri oylarda kararsız.

16 Nisan günü 81 İl genelinde, İlçelerde, Kasabalarda ve Köylerde 55 milyon 319 bin 222 seçmen anayasa değişikliği hakkında EVET veya HAYIR oyu kullanmak için sandık başına gidiyor. Türkiye genlinde toplamda 167 bin 140 sandıkta kullanılacak oylar, bazı illerde 07.00 ile 16.00, bazı illerde ise 08.00 ile 17.00 arasında verilecek. İl İl oy verme işlemi saatleri için tıklayın. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandıklar kapanacak ve oy sayım işlemleri başlayacak.

Oy sayma işlemlerinin başlamasının ardından sayımı tamamlanan sandıkların tutanakları ve kullanılan oylar Yüksek Seçim Kuruluna gönderilecek. Genel Merkezde toplanacak olan bu oyların sayımı tamamlanacak ve televizyon kanallarından, internet sitelerinden ve forum sitelerinden kamuoyuna duyurulacaktır.

Yüzde 50+1 oy alan karar geçerli sayılacak ve milli iradenin istediği olacak. Sandıktan EVET çıkması durumunda 2019 seçimlerine Cumhurbaşkanlığı sistemi ile gidilecek. Sonucun HAYIR çıkması durumunda da mevcut sistem devam edecek ve normal seçim dönemleri ile seçimler sürecek.

SEÇİM SONUÇLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN 5HABER'İ TAKİPTE KALIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.