Referanduma 4 Gün Kala 3 Anket Şirketinden Referandum Tahmini (Flaş Sonuçlar)

Anayasa değişikliği iç,in gidilecek olan referanduma kısa bir süre kala anket şirketleri son sonuçları açıklamaya başladı. İşte yapılan son anketlere göre referandum sonucu tahmini.

Yayınlanma:
Referanduma 4 Gün Kala 3 Anket Şirketinden Referandum Tahmini (Flaş Sonuçlar)

16 Nisan günü anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum öncesi anket şirketleri araştırmalarına devam ediyor.

Birçok anket şirketi, yüz yüze veya internet üzerinde yaptıkları anketlerle 16 Nisan günü yapılacak olan referandumda hangi oyların kullanılacağını araştırıyor. Bu kapsamda önde gelen anket şirketlerinden olan MAK anket şirketi, 16 Nisan öncesi son anketlerini tamamladı. Tamamlanan anket sonuçlarını açıklayan MAK, evet oylarının bir adım önde olduğunu duyurdu.

MAK tarafından yapılan açıklamaya göre 5-10 Nisan tarihleri arasında 30'u büyükşehir olmak üzere 50 il genelinde, 135 ilçede 5 bin 500 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarına göre 16 Nisan günü yapılacak olan anayasa halk oylamasında evet oranlarının yüzde 54.6 seviyesinde olduğunu belirlendi. Hayır oyları yüzde 41.4 seviyesinde kalırken kararsız olanların sayısı ise yüzde 4 seviyesinde kaldı.

Yapılan ankette yanılma payı yüzde 1.3 olarak açıklanırken kararsızlar da evet ve hayırlara eşit olarak dağıtıldığında evet oylarının yüzde 56.6, hayır oylarının ise yüzde 43.4 seviyesinde olduğu görülüyor.

MAK şirketinin geçtiğimiz aylarda yaptığı anketlerde kararsızların oyu yüzde 10 seviyesinde çıkarken, bu oranın son anketlerde iyice düştüğü görüldü.

Anket sonuçları analiz edildiğinde kadın seçmenlerin daha çok evet dediği görülüyor. Anketlere katılan kadınların yüzde 58'i evet yönünde karar kılarken, erkeklerin yüzde 52'sinin evet kararı verdiği görülüyor.

ANAR Şirketinin Sonuçları

Hürriyet Gazetesi muhabiri Abdulkadir Selvi, ANAR anket şirketi ile yaptığı röportajda aldığı bilgilerde evet oylarının son anketlerde yüzde 52 seviyesinde olduğunu açıkladı.

AKAM Evet Çıkarsa Kapatacak

AKAM anket şirketi, önceki gün yaptığı referandum anketi açıklamasında, "Referanduma yönelik son anket çalışmamız tamamlanmış olacak. AKAM olarak ‘evet’ çıkması halinde şirketimizi kapatacağımızı taahhüt ettik. İlk gelen veriler önceki anketlerimizi doğruluyor. Bu referandumdan kesinlikle açık ara farkla ‘hayır’ çıkacak. Referanduma katılım artarsa bu fark tarihi bir sonuca dönüşür." dedi.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.