Referanduma Saatler Kala 2 Şirketten Flaş Referandum Anket Sonucu

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referanduma saatler kala anket şirketleri son anket sonuçlarını açıkladı. İşte yapılan açıklama ve son anketlere göre evet ve hayır oranları arasındaki fark.

Yayınlanma:
Referanduma Saatler Kala 2 Şirketten Flaş Referandum Anket Sonucu

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği için gidilecek olan referanduma saatler kala iki anket şirketi daha referandum anketi sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yarın yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu öncesi 81 il genelinde binlerce vatandaş ile yüz yüze yapılan araştırmalarda vatandaşlara 16 Nisan günü gerçekleşecek olan anayasa değişikliği referandumunda hangi oyu kullanacakları soruldu. İşte 2 anket şirketinin referanduma saatler kala açıkladıkları referandum anket sonuçları.

GENAR

Genar araştırma şirketi tarafından yapılan son anketlerde evet oyunun önde olduğu belirtildi. Genar Başkanı İhsan Aktaş tarafından yapılan son dakika açıklamasında EVET oylarının yüzde 54.3, HAYIR oylarının ise yüzde 45.7 seviyesinde olduğu belirtti.

Argetus

Argetus araştırma şirketi tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 42 il ve 170 ilçede toplamda 8 bin 418 kişi ile yüz yüze gerçekleştirilen anket sonucu,  EVET oyunun yüzde 55.6, HAYIR oyunun ise yüzde 44.4 olduğu belirtildi.

Adil Gür ise önceki gün yaptığı açıklamada evet oylarının yüzde 60 seviyesinde olduğunu belirtti. Öte yandan AKAM araştırma şirketi ise 16 Nisan'da sandıktan evet çıkması durumunda şirketi kapatacaklarını söyledi.

Gündem haberleri için tıklayın

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.