Referandumdan çıkan EVET taşeron işçileri nasıl etkiler? Taşerona kadro yasası hızlandırılır mı?

Anayasa değişikliği referandumundan evet sonucu çıkması taşeron işçilerin kadroya alınması meselesini nasıl etkileyecek? Evet çıkması taşeron yasasını hızlandırır mı? İşte taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmesi ve bu konuda 5haber'in yorumu.

Yayınlanma:
Referandumdan çıkan EVET taşeron işçileri nasıl etkiler? Taşerona kadro yasası hızlandırılır mı?

Kadro bekleyen taşeron işçilere henüz tatmin edici bir açıklama gelmedi. Referandum süreci de geride kaldı.

Uzun süredir bir çözüme kavuşturulamayan taşeron meselesi, halen belirsizliğini koruyor. 720 binden fazla taşeron işçinin beklediği kadro yönünde siyasilerden yapılan son açıklamalar çalışmaların devam ettiği ve bu konunun gündemlerinde olduğu belirtildi.

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin seçim vaatleri arasında bulunan taşerona kadro meselesi, yaklaşık 1 buçuk yıldır çözüme kavuşturulamadı. Bundaki en büyük etmenlerden biri, 15 Temmuz darbe girişimi oldu.Darbe girişimi öncesinde ciddi şekilde gündemde bulunan taşerona kadro meselesi, darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlarla arka plana atıldı. Darbe girişimi sonrasında ise Aralık ve Ocak aylarında anayasa değişikliği Türkiye gündeminde geniş yer buldu.

Türkiye gündeminde yaklaşık 4-5 aydır yoğun şekilde konuşulan anayasa değişikliği nedeniyle taşeron meselesi yine arka planda kaldı ve bu konuda çalışmalar yavaşladı.

Referandum Sona Erdi Şimdi Ne Olacak?

Referandumun sona ermesi ile gündem biraz olsun rahatladı ve artık sorunlar masaya yatırılıp çözüme kavuşturulacak. Bunların başında ise kamu çalışma reformu var. Artık bir ihtiyaç haline gelen kamu çalışma reformunun önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi ve reform üzerinde çalışmaların başlaması bekleniyor. Bu kapsamda ise taeşron işçilerin kamuya alınması ele alınacak.

Taşeron sorununun kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirilmesi, taşeron sorununun çözülmesi süresinin daha aza indirilmesi ve sorunun bir an önce çözülmesini sağlayacak.

Referandumdan Evet Çıkması Taşeron İşçileri Nasıl Etkileyecek?

18 Maddelik anayasa değişikliği milletten evet oyu aldı ve kabul edildi. Referandumdan evet çıkması sonrası en çok merak edilen konulardan biri referandumdan çıkan Evet'in taşeron işçilere etkisi oldu.

5haber değerlendirmesi: Referandumdan evet sonucunun çıkması, gündemin rahatlaması, olası bir erken seçim ve beraberindeki spekülasyonları önlediği için hükumetin referandum zaferi sonrası artık başta ekonomi olmak üzere sorunları çözüme kavuşturması bekleniyor. Bu konudaki süreç önümüzdeki günlerde belli olacak.

Taşeron işçi haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.