Referandumdan Hayır Çıkarsa Taşerona Kadro Meselesi Ne Olur? Kadro Hayal mi Olur?

16 Nisan günü gerçekleşecek olan anayasa değişikliğinin sonucu taşerona kadro meselesini nasıl etkiler? Referandumdan hayır çıkarsa kadro hayal mi olur? Taşeron işçilerin kadro bekleyişi ne zaman sona erecek? Kamu çalışma reformu ne zaman yapılacak? Cevaplar ve daha fazlası haberimizde.

Yayınlanma:
Referandumdan Hayır Çıkarsa Taşerona Kadro Meselesi Ne Olur? Kadro Hayal mi Olur?

Kritik viraja giriliyor. 16 Nisan günü yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu sonrasında çok sayıda çalışma için düğmeye basılacak ve süreçler hızlandırılacak. Bunlardan en önemlisi ise taşerona kadro ve kıdem tazminatı meselesi. Peki referandumdan sonra taşerona kadro meselesi ne zaman gündeme gelecek? Kıdem tazminatı meselesi nasıl çözüme kavuşacak? İşte detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun daha önce yaptığı açıklamalarda taşeron işçilerin kamu çalışma reformu kapsamında kamuya alınacağını belirtmişti. Bu açıklama sonrasında yüz binlerce taşeorn işçi, kamu çalışma reformunu beklemeye başladı. Anayasa değişikliği referandumundan sonra yapılacağı açıklanan kamu çalışma reformu kapsamında taşeron işçiler ve 4C'liler kamuda istihdam edilecek.

Kamu çalışma reformu ile taşeron işçilerin kamuya alınması ilk olarak gündeme gelecek ve ilk çözüme kavuşturulacak konu bu olacak.

Kamu Çalışma Reformu Ne Zaman Gündeme Gelecek?

Referandumdan sonra kamu çalışma reformunun yapılacağını açıklayan Bakan Müezzinoğlu, reform çalışmalarının ne zaman başlayacağı yönünde net bir tarih vermedi. Ancak referandum sonrası tartışmalar ve polemiklerin sona ermesi yaklaşık 1 aylık süreyi bulacağı için Mayıs-Haziran döneminde çalışma reformunun Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Referandumdan Hayır Çıkarsa Taşerona Kadro Meselesi Ne Olacak?

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği referandumundan hayır çıkması durumunda taşeron işçiler kadronun hayal olacağı yönünde bir fikre kapılmış durumda. Ancak önümüzdeki süreçte kamu çalışma reformunun kesinlikle yapılacağı ve taşeron işçilerin sorunlarının çözüleceği bekleniyor. Ancak önümüzdeki süreç bize daha net bir bilgi verecektir.

Bu konudaki görüşlerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Taşeron işçi haberlerinden, gündem haberlerinden, taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.