REVANİ TARİFİ - Revani Nasıl Yapılır?

Ülkemizde en çok sevilen tatlı çeşitlerinden birisi olan revani için gerekli malzemeler ve revaninin hazırlanışını haberimizde bulabilirsiniz. Revani nasıl yapılır? Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım.1 Su bardağı toz şeker1Su...

Yayınlanma:
REVANİ TARİFİ - Revani Nasıl Yapılır?

Ülkemizde en çok sevilen tatlı çeşitlerinden birisi olan revani için gerekli malzemeler ve revaninin hazırlanışını haberimizde bulabilirsiniz. Revani nasıl yapılır? Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım.

1 Su bardağı toz şeker

1Su bardağı yoğurt

1 Su bardağı sıvı yağ

2 Su bardağı un

3 adet yumurta

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Revani Şerbeti için

4 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

yarım limonun suyu

Revani üzeri için

Hindistan cevizi isterseniz krem şanti veya kaymak ekleyebilirsiniz.

Revani Hazırlanışı

ilk olarak şerbeti için toz şekeri ve suyunu kaynatalım içine yarım limon suyunu ekleyelim kaynattıktan sonra şerbetin olduğunu su şeklinde değil de daha yoğunlaşıncaya kadar kaynatın toplamda ortalama 20 dk kaynatıp soğumaya bırakabiliriz.

Diğer taraftan yumurta ve toz şekeri iyice eriyene kadar çırpın. Daha sonra ayçiçek yağı, yoğurt ve irmiği ekleyip tekrar çırpın. Son olarak un, kabartma tozu, vanilyayı rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dk pişirin daha sonra fırından çıkarıp soğuyan şerbetini üzerine yedirerek dökün en az 1 saat sonra üzerine hindistan cevizi ya da kaymak, krem şanti ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.