Riot Games'te İşten Çıkarma Dalgası

Riot Games, dünya genelinde 4500 kişiye direkt olarak istihdam ediyor. Şirketin istihdam politikasında bir dizi değişikliğe gidebileceği uzun süredir konuşuluyordu. Bu kapsamda 46 kişi ile yolların ayrılacağı ifade edildi.İşten...

Yayınlanma:
Riot Games'te İşten Çıkarma Dalgası

Riot Games, dünya genelinde 4500 kişiye direkt olarak istihdam ediyor. Şirketin istihdam politikasında bir dizi değişikliğe gidebileceği uzun süredir konuşuluyordu. Bu kapsamda 46 kişi ile yolların ayrılacağı ifade edildi.

İşten çıkarmaların ilk olarak işe alma ve yetenek edinme departmanlarında yapılacağı öğrenildi. Daha sonra ise yayıncılık departmanı incelemeye alınacak ve buradaki çalışan sayısı azaltılacak. Ayrıca e-spor ve destek birimlerindeki bazı pozisyonlar da kaldırılacak. Kısaca başlayan bu işten çıkarma dalgası, Riot Games’te bir süre devam edecek.

Riot Games 46 Kişi ile Yollarını Ayırdı

Şirketin bu işten çıkarmaları tasarruf amacıyla yaptığına dair bir algı olsa da, durumun tam olarak böyle olmadığı düşünülüyor. Şirketin kurumsal ilişkiler yöneticisi tarafından The Jacob Wolf Report’a yapılan açıklamalar da bunu net olarak doğruluyor.

Kurumsal ilişkiler yöneticisi, birkaç alanda odak noktasının kesinleştirilmesi için bu türden adımlar atıldığı açıkladı. Yapılan bazı ekiplerde yapılan stratejik değişiklikler, şirketin hedefleri açısından olumlu sonuç verecek diye açıklamalarına devam etti. Ayrıca bu işten çıkarmalarla bazı pozisyonların da kaldırıldığı duyuruldu.

Riot Games, yapılan işten çıkarmaların oyun severlere dahi iyi oyunlar sunmak için yapıldığını dile getirdi. Bunun için ekiplerde periyodik olarak değişiklikler yapıldığı ve böylece ekiplerin canlı ve motive olarak tutulduğu bildirildi.

Yakın dönemde Unity ve Microsoft tarafından da işten çıkarmalar yapılmıştı. Bu dalga şimdide Riot Games üzerinde görüldü. Ancak şirketin işten çıkarmalar yapması, küçülmeye gideceği anlamına gelmiyor. Şirket, büyüme yönündeki adımlarına devam ediyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.