Rus Şirket Kalaşnikof 2022'de Silah Üretiminde Rekor Kırdı

Rusya, dünyanın en büyük silah üretici ülkeleri arasında yer almaktadır. Ülkede yer alan savunma ve sanayi şirketlerinin silah üretimleri yıllık bazda ele alındığında 2022'de rekor seviyeleri gördü. Bu şirketlerden birisi...

Yayınlanma:
Rus Şirket Kalaşnikof 2022'de Silah Üretiminde Rekor Kırdı

Rusya, dünyanın en büyük silah üretici ülkeleri arasında yer almaktadır. Ülkede yer alan savunma ve sanayi şirketlerinin silah üretimleri yıllık bazda ele alındığında 2022'de rekor seviyeleri gördü. Bu şirketlerden birisi de Kalaşnikof. NTV kaynaklı haberde yer alan bilgilere göre şirket son 20 yılın en yüksek sayıda silah imalatını 2022 yılında gerçekleştirdi. Bu durumun Rusya'nın içinde bulunduğu Ukrayna gerilimi ile ilgili olduğu söylenebilir.

Kalaşnikof, 2022 yılında, son 20 yılın en büyük silah üretimini yaptığını açıkladı. Şirket yetkilileri, bu durumu şirketin üretim kapasitesinin halen yüksek seviyede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Bilindiği gibi Kalaşnikof, Rusya ile özdeşleşen bir silah şirketi.

Şirketten yapılan açıklamalarda, 2022 yılındaki büyük üretimin önemli kısmı, devlete yönelik siparişlerden oluştu. Devlete yönelik 45 parti siparişin sorunsuz ve zamanında tamamlandığı bildirildi. Ayrıca askeri ve teknik işbirliği alanında ise 25 parti siparişin yine sorunsuz olarak teslim edildiği ifade edildi.

Kalaşnikof Son 20 Yılın Zirvesine Çıkmayı Başardı

Silah üretiminde son 20 yılında zirvesine çıkıldığı ifade edildi. Açıklamalarda, verilen bu siparişlerin, tarih boyunca şirketin aldığı en büyük ve en önemli siparişlerden olduğu kaydedildi. Her ne kadar resmi olarak bir açıklama yapılmasa da, Rus devletinin bu kadar yoğun şekilde silah siparişi vermesinin arkasında, Ukrayna savaşı olduğu açık.

Rus Haber Ajansı olan RİA Novosti’den aktarılanlara göre şirket, sadece üretimde değil, farklı alanlarda da devlete hizmet veriyor. Şirketin Kasım 2022’de Rus ordusunun askeri teçhizat tedarikinde koordinatör olarak görevlendirildiği aktarılmıştı. Kısacası şirket, Ukrayna savaşında aktif olarak rol alıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.