Rusya'nın Yeni Hedefi Döner!

Türkiye ile arasında gerginlik sonrası Türkiye'den ithal edilen çoğu üründe yasak getiren Rusya şimdi de dönerin satışını yasaklamayı düşünüyor.

Yayınlanma:
Rusya'nın Yeni Hedefi Döner!

Rusya'nın Başkenti Moscova'da; Moscova Belediyesi Ticaret ve Hizmet Dairesi başkanı Aleksey Nemeryuk, geçen günlerde katıldığı bir radyo programında “Soslu döneri sokaklardan tamamen kaldıracağız” sözlerini kullandı. Dönerin hiçbir sağlık kuralına uymadığını belirten Bakan Nemeryuk, Rusyada bulunan büfe sahiplerinin de herhangi bir önlem almadığını söyledi. Rus vatandaşlar, dönerin kaldırılmasına yönelik Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’e tepki gösterdi.

Sosyal Medyada Tepki Yağmuru

Moscova Belediyesi Ticaret ve Hizmet Dairesi başkanı Aleksey Nemeryuk'un radyo programında yaptığı açıklaması sonrası Rus vatandaşlar sosyal medya kanallarında ‘Çok yaşa şavarma’ anlamına gelen #ShaurmaZhivi etiketi ile çok sayıda paylaşımlarda bulunuyor. Bazı Moskova vatandaşları, Sobyanin’i kendi oğlunu öldürmesiyle hatırlanan ‘Korkunç İvan’a da benzetti. Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, 2010 yılında göreve geldiğinden beri şehirdeki büfeleri ‘yasal olmadıklarını’ iddia ederek, kaldırmaya çalışıyordu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.