Sağlık Bakanlığı 11.317 Personel Alımı Ne Zaman Olacak? Alımlar İçin Güncel Detaylar

Sağlık Bakanlığı bünyesinde personel istihdamı yapılacağı açıklandı. KPSS şartsız işçi alımları yapılacağı müjdelenirken 11.317 personel alımına dair diğer detaylar merak ediliyor.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı 11.317 Personel Alımı Ne Zaman Olacak? Alımlar İçin Güncel Detaylar

Sağlık Bakanlığına binlerde personel istihdam edilecek olduğunun duyurusundan sonra alıma dair güncel detaylar sorgulanmaya başladı. Açıklamada personel alımların 81 ili kapsayacak olduğu belirtilirken toplamda alınacak personel sayısının 11.317 olacağı bildirildi. Böylelikle hastanelerde çalışma imkanına sahip olmak isteyenler Bakanlığın bildirmiş olduğu güncel alım ilanlarına da başvurularını yapabilir.

Sağlık Bakanlığı 10 Farklı Kadroda Personel Alım Yapacak

Sağlık Bakanlığı 10 farklı kadroda personel alım yapılacak olduğunu söyledikten sonra başvuru yapacak adaylar, hangi kadrolarda alımın yapılacağına ilişkin sorgulamalarına devam ediyor. Pek çok hastanede çalışma imkanına sahip olacak adayların, başvuru esnasında hangi şartları taşımaları beyan edilecek olduğu bir başka önemle sorgulananlar arasında yer alıyor. Sürekli işçi alımının yapılacak olduğunun söylenmesinden sonra bir başka sorgulanan konular arasında KPSS şartı olup olmadığı olurken, alınacak işçilerde KPSS şartı aranmayacak.

Sağlık Bakanlığının yapacak olduğu güncel alımlara göz atıldığında 11 bin 317 sürekli işçi alımı olacağı söylendi. Aynı zamanda Bakanlık sağlık sektöründeki açıkların kapatılması amacıyla 30 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacak olduğunun duyurusunu yaptı. Toplamda yapılacak alım sayısı 42.500 kişi şeklinde olacak.

Sağlık Bakanlığı İkinci Alımları Başladı Mı?

Sağlık Bakanlığının ikinci alımlarının başlayıp başlamadığı da sağlık sektöründe çalışmak isteyenler tarafından sorgulanmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk alımların yapıldığını ve ikinci alımlarında yakın bir zaman içerisinde yapılacak olduğunun açıklamasına yer verildi. Sağlık Bakanlığı ilk alımlarda toplamda 43.500 sağlık personel ihtiyaçlarını karşılamış olurken, ikinci alımlarda da bu sayıya ulaşılmış olacak.

Sağlık Bakanlığının yeniden alımlar ile ilgili güncel ilanı gelmesi bekleniyor. Fakat Sağlık Bakanlığı alımlarıyla ilgili net bir durum söz konusu değil. Sağlık Bakanlığı alımlarıyla ilgili kesin bir açıklamanın yakın bir tarih içerisinde bildirilmesi bekleniyor. Üstelik gelen haberlere göre 42.500 kişi alınacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.