Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı takvimini bir an önce açıklamalıdır

Sağlık Bakanlığı, Mayıs ayı içinde yapılacağını açıkladığı 12500 personel alımı için henüz net bir tarih vermedi. Atama bekleyen 400 binden fazla sağlıkçı takvimin yayınlanmasını bekliyor. İşte yapılan son açıklamalar ve Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı hakkında son gelişmeler.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı takvimini bir an önce açıklamalıdır

Sağlık Bakanlığı  12 bin 500 personel alım ilanı bekleniyor.

400 binden fazla atama bekleyen sağlıkçının büyük bir merakla ve sabırsızlıkla beklediği Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı için Maliye Bakanlığının vize onayını beklendiği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Vize alma sürecinin devam ettiğini söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bu açıklamasının ardından bekleyiş devam etmişti.

Recep Akdağ'ın 28 Mart 2017 Tarihli Açıklaması

Bakan Akdağ, 28 Mart günü katıldığı programda personel alımı ile ilgili  “Bu sene Maliye Bakanlığı’nda 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunları da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah.” ifadelerini kullanmıştı.

21 Nisan 2017 Açıklaması

21 Nisan günü TRT Haber ekranlarına konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken 12500 personel alımı için Mayıs ayında alım yapılacağını söylemişti.

Son Sınıf Sağlıkçıların Talebi

Son sınıf sağlık öğrencileri, sosyal medya üzerinde başlattıkları kampanya ile seslerini Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve yetkililere duyurmaya çalışmış ve 12500 personel alımının ertelenmesini istemişti. Bakan Akdağ ise bu isteğe CNN Türk televizyonlarından cevap vermiş ve, "12500 kişinin atamasını yapacağız. Yeni mezun olacak arkadaşlar, bunu bekletin, atamaları öyle yapın diyorlar. Biz ne bekletiyoruz ne de çok hızlı yapıyoruz ki onlar yetişemesinler, normal seyrinde gidiyor. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 12500 kişinin vizelerini aldık, yerlerini belirliyoruz, atamalarını yapacağız. Güvenlik soruşturmaları sebebiyle de işe başlamalar gecikiyor FETÖ soruşturmaları sebebiyle. Elimizi çabuk tutmaya gayret ediyoruz." cevabını vermişti.

Yapılan Son Açıklama

Bakan Akdağ yaptığı son açıklamada ise personel alım süreci ile ilgili, “Bakanlığımıza 12.500 sağlık personeli alımı konusunda problem olmaksızın gerekli aşamalar tüm hızıyla devam ediyor.” dedi ve şu ifadeleri ekledi: “Maliye Bakanlığı vize sürecini tamamlayıp onay verecek, sonra ÖSYM müracaat ve yerleştirme işlemleri yürütecek ve atamalar yapılacak.” ifadelerine yer vermişti.

İlanın Yayımlanması Gerekiyor

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı sürecinin ilan sürecine gelmiş olması ve kadro dağılımları ile başvuru tarihlerinin açıklanmış olması lazımdı. Atama tarihlerinin açıklanması, atama bekleyen ve rotasını bu yönde çizmek isteyen sağlıkçılar için bir an önce açıklanması gerekiyor.

İlan Bekleyen Sağlıkçılar Boşta Geziyor

Atama bekleyen sağlıkçılar, ilanın yayınlanacak olması nedeniyle özel sektöre işe girmeye yanaşmamakta, tabiri caizse boşta durmakta  ve Sağlık Bakanlığının yapacağı atamayı beklemektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.