Sağlık Bakanlığı 2. Personel Alım Başvurusu Başladı Mı? Başvuru Şartları Ne Olacak, Kaç Kişi Alınacak?

Sağlık Bakanlığının ikinci personel alımları merakla bekleniyor. Sağlık Bakanlığı nezdinde alım yapılacağı müjdelenmişti.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı 2. Personel Alım Başvurusu Başladı Mı? Başvuru Şartları Ne Olacak, Kaç Kişi Alınacak?

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımına ilişkin sorgulamalar yapılmaya devam ediliyor. Sağlı Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye çapında ikinci bir personel alımının yapılacak olduğuna dair müjdeyi vermişti. Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama sonrasında 2. personel alımı ne zaman yapılacak, kaç kişi alınacak gibi sorgulamalar yapılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca’nın alım yapılacak olduğunun duyurusunun ardından önlisans, lisans ve lise olmak üzere pek çok farklı statülerde alımların yapılması için hali hazırda bekleniyor. Sağlık Bakanlığının alımlar ile ilgili sonuçlardan sonra ikinci defa personel alımlarına başlanmış olacak.

Sıkı Durun! En Az 42.500 Personel Alımı Yapılacak

En çok mutlu eden gelişmelerden biri de en az 42.500 personel alımı yapılacak olduğunun duurusu oldu. Sayı olarak fazla olmasından dolayı en az 42.500 personel alımı yapılmaya başlanacak. Böylelikle Sağlık Bakanlığında çalışma imkanına sahip olunacak. Tabi ki alım yapılırken başvuru yapan adayların istenen şartlara uygun olması bir başka istenecek kriterler arasında yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı personel alımlarını Aralık ayı itibariyle yapmıştı. İkinci personel alımlarında tarihle ilgili net bir gelişme yok. Kesinleşmiş bir tarih ortada olmadığından dolayı personel alımlarıyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı İkinci Personel Alımını Yapacak

Sağlık Bakanlığı ilk alımlarında 42.500 personel şeklinde yapmıştı. İkinci alımlarında da bu sayıya yakın bir alım yapılmaya başlanacak. Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere güvenlik görevlisi, klinik destek, temizlik görevlisi, hasta karşılama servisi, yönlendirme görevlisi, boyacı, elektrikçi, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, bilgisayar sistem kurulum, onarım ve arıza giderme elemanı, biyomedikal cihaz teknolojileri alımları yapılacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımlarında KPSS şartı, başvuru yapacak adayların sorguladığı konulardan biri. Sağlık Bakanlığı KPSS şartlı şekilde alımlarını yapacak olurken adayların en az 60 puan ve üzeri şekilde alması da istenen kriterler arasında olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.