Sağlık Bakanlığı 2023 Yılında Kaç Personel Alımı Yapacak

Bu sene Sağlık Bakanlığı alımı ile ilgili çok fazla bilgi karmaşası bulunuyor. Bazı kaynaklar bu sayıyı 100.000’e yaklaştırırken bazıları bu rakamın yarısından biraz daha az alım olacağının altını çiziyor. Peki ama gerçek rakam kaç olacak?

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı 2023 Yılında Kaç Personel Alımı Yapacak

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı 2023

Sağlık Bakanlığı bu yıl KPSS tercihleri ve İŞKUR başvuru tarihleri konusunda bir duyuru yapacak mı? Sorusu da çok sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Daha önceki süreçlerde sağlık bakanlığının bu şekilde duyuruya çıkmadan alım yapmadığı hiç olmadı. O sebeple alım ve prosedürler geçmiş yıldaki gibi ilerleyecektir.

Sağlık Bakanlığı henüz personel alımı yapmadığı için herkes umudunu koruyor. Şu iddia ise on binlerce kişinin dikkatini çekmiş durumda... Gün geçtikçe sabırsızlanan insanların merak ettiği sorulardan biri de şu: "42.500 işçi alımı için başvuru tarihi Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı mı?"

Sağlık Bakanlığı'nın yapmayı planladığı işçi alımıyla ilgili heyecan en üst seviyeye ulaşmış durumda... Kur ve ÖSYM aracılığıyla başvuruda bulunanlar şu anda bir tarih açıklanmasını bekliyor. Sağlık Bakanlığı'nın 42 bin 500 kişilik kadroyu ne zaman açıklayacağına dair bir fikrimiz var mı? KPSS tercihlerinin ne zaman belirleneceği kamuoyuna bildirildi mi?

Sağlık Bakanlığı İşe Alım Prosedürü ve Rakamlar

Aralık ayında, Sağlık Bakanlığı çeşitli pozisyonlar için 42.500 çalışanın işe alınmasıyla sonuçlanan işe alım faaliyetleri yürütmüştür. Bakanlık yakın gelecekte 42.500 kişiyi daha işe alacaktır. Ancak, kesin tarih çok sonraya kadar bilinmeyecek. En geç önümüzdeki birkaç gün içinde bir duyuru yapılması bekleniyor.

Özet olarak şimdilik elimizde tam olarak net olmasa da 42.500 kişilik bir alım olacağına dair bir bilgi bulunuyor. İnternette bazı sitelerde yer alanın aksine 100 bin kişilik bir alım ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Bu sebeple yeni ve güncel rakamlar belli olduğunda buradan sizinle paylaşacağız. Her sene olduğu gibi prosedürün alım anında uygun şekilde işleyeceği ön görülmektedir.

Bakanlık personel alımı ve diğer işlemlerde gerek bakanlık internet sitesinde gerekse İŞKUR üzerinden gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.