Sağlık bakanlığı 8 bin 844 personel alımı başvuruları

Sağlık bakanlığına personel alımı ile ilgili detaylar belli oldu. Fahrettin Koca hangi bölüme kaç kişi alınacağını ve başvurların nereden olacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Sağlık bakanlığı 8 bin 844 personel alımı başvuruları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı paylaşımda "KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz." dedi. Bu atamaların 3 bin 762 si hemşire, bin 91 i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni /sağlık teknikeri olmak üzere pisikolog, sosyal çalışmacı , biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak

Başvurular ne zaman yapılacak? 

Fahrettin Koca açıklamalarına şöyle devam etti: "Tercih kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 14 - 20 şubat tarihleri arasında yapabilecek. Duyurular Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

Öte yandan 2020 yılı sözleşmeli sağlık personeli alımına esas planlama çalışmalarımızı  bitirdik, pozisyon ihdası ve açıktan atama izni için ilgili kurumlarla görüşmemiz devam ediyor.

Bu atamaların,  vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlıklı hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağlık camiamıza hayırlı olsun."

Diyerek sosyal medyadan duyurdu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.