Sağlık Bakanlığı en az lise mezunu 12500 personel alımı başvuruları başlıyor (2017/5 Tercihleri nasıl yapılacak?)

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başlıyor. İşte personel alımı hakkında son bilgiler ve başvuru şekli ile son başvuru tarihi.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı en az lise mezunu 12500 personel alımı başvuruları başlıyor (2017/5 Tercihleri nasıl yapılacak?)

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara merkez atama ile en az lise mezunu 12 bin 500 sağlık personeli alımı yapılacağı uzun süredir konuşuluyordu. Bakan Akdağ'ın defalarca dile getirdiği açıklama geçtiğimiz geçtiğimiz gün geldi. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı merkezi atama ile en az lise mezunu 12500 personel alımı başvuru takvimi ve kadro dağılımları açıklandı.

Başvurular Başlıyor

Yayımlanan başvuru takviminde Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı için merkezi atama ile başvuruların 7 Haziran günü alınmaya başlanacağı belirtildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak olan tercih işlemleri başvuruları 13 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Başvuru Sayfası Henüz Açılmadı. Ancak Sayfanın 7 Haziran'da Mesai Saatleri ile Birlikte açılması Bekleniyor.

Öğrenim Seviyesine Göre Alımlar

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek olan 12500 personelin eğitim durumuna göre dağılımları şu şekilde: 7683 Lisans mezunu,3964 ön lisans mezunu ve 853 ortaöğretim mezunu.

Alınacak Personellerin Kadro Dağılımları

Alımı yapılacak olan 12500 personelin kadro dağılımları şu şekilde: 6 bin 368 hemşire, 954 ebe, 107 diyetisyen, 90 fizyoterapist, 73 psikolog, 32 çocuk gelişimci, 23 odyolog, 11 sağlık fizikçisi, 9 perfüzyonist, 8 dil ve konuşma terapisti, ile 8 iş ve uğraşı terapisti.

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımına başvuruda bulunacak adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra duyurular bölümünde KPSS/5 merkezi atama linkini tıklayarak ilgili alım için tercihlerini ÖSYM'ye bildireceklerdir.

Son Başvuru Tarihi

Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı için tercih verecek adayların 13 Haziran tarihine kadar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tercihlerini bildirmesi gerekmektedir.

12500 Detaylı Kadro Dağılımı

Son dakika haberlerinden, Sağlık Bakanlığı personel alım sürecinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.