Sağlık Bakanlığı Yeni Memur Personel Alımı Açıklaması Geldi (Ek Atama Olacak mı?)

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaptığı son dakika açıklamasında Sağlık Bakanlığı personel alımına değindi ve atama bekleyen yüz binlerce sağlıkçıyı sevindiren gelişmeyi paylaştı. İşte Sağlık Bakanlığı yeni personel alımı hakkında son bilgiler ve bakan Demircan'ın açıklaması.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı Yeni Memur Personel Alımı Açıklaması Geldi (Ek Atama Olacak mı?)

Sağlık Bakanlığından bir son dakika açıklaması geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada yeni personel alımı ile ilgili müjde geldi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında, Sağlık Bakanlığına personel alımı müjdesini verdi.  Bakan Demircan'ın personel alımları ve hali hazırdaki güvenlik soruşturmasındaki adayları yakından ilgilendiren açıklamaları şu şekilde;

"Bütçeyi iki taraflı olarak değerlendireceğiz. Birincisi, oluşan genişlemeyi en önemli konuları öne çekerek kullanacağız, aynı zamanda tasarruf da yapacağız. En son tasarruf yapılacak alan sağlıktır ama yine de yapılır. Neden? Çünkü, kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmak zorundayız.Evet, bütçede alım var, rakamlar bütçe kesinleşip verildiğinde daha net olacak. Personel açağımızı kapatmaya yönelik geçen seneye göre daha fazla alım olacak.Elimizde olmayan nedenlerle OHAL dönemini yaşıyoruz. Güvenlik soruşturmasız atama yapılmıyor.

Önce atayalım sonra güvenlik soruşturması gelsin yöntemi olmuyor, önce güvenlik soruşturması. Uzadı, biz gayret ettik, bakan arkadaşlarımızla görüştük ve imkan ölçüsünde hızlandı. Gelenlerin atamalarını yaptık. Tabii, engel teşkil varsa yapamadık. Gerekli işlemler, o ayrı bir şey ancak o kişilerin bir kısmının güvenlik soruşturması daha gelmedi. Bekliyoruz, gelince hemen atamalarını yapıyoruz. Gelip de 'Tekrar değerlendirilsin' dediklerimiz var. Bu değerlendirme de gelince son şekli verilecek. Bu bizim için gerçekten önemli. Çünkü, bizim personele ihtiyacımız var. Bu güvenlik soruşturmalarının bitmesi bizi de rahatlatıyor."

Sağlık Bakanlığı Ek Ataması Bekleniyor

Geçtiğimiz ay sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan  AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar Sağlık bakanlığı 2017 yılı ek atama ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde Sağlık Bakanlığında yeni sağlık personeli alımı olup olmadığı ile ilgili yoğun sorular gelmekte olup, konuyla ilgili; Sağlık Bakan yardımcımızla yaptığımız görüşmede 2017 yılı içerisinde atama yapmak üzere Maliye Bakanlığından sözleşmeli personel kadrosu talep edildiği, talebin Maliye Bakanlığınca onaylanması halinde 2017 yılı içerisinde sağlık personeli alımı yapılacağı ifade edilmiştir"

Memur alımı haberlerinden haberdar olmak için 5haber’i takipte kalın.

Facebook Grubu için TIKLAYINFacebook Sayfası için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.