Sağlık Bakanlığına 25-26 bin Personel Alınacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 10 Bini kadrolu olmak üzere 25-26 Bin yeni personel alınacağını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığına 25-26 bin Personel Alınacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: "25-26 Bin Kişiyi İşe Alacağız" dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 10 Bini kadrolu olmak üzere 25-26 Bin yeni personel alınacağını duyurdu. Müezzinoğlu, Gündeme dair değişik konularda da görüş belirtti.

NTV yayınında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Başkanlık sisteminden Kemal Kılıçdaroğlu'na yeni başbakandan sigara yasaklarına, güvenli ürünlerden sağlık bakanlığının personel alımına kadar geniş bir yelpazede konuşma gerçekleştirdi.

Başkanlık Sistemi

Başkanlık sisteminin bu yapının sağlıklı yürümesi için gerekli olduğuna vurgu yapan Sağlık Bakanı, Ak Parti'nin 2023 hedeflerine giderken iki başlı bir yapının mümkün olmadığını söyleyerek bedeli halkın ödediğine vurgu yaptı.

İki başlı bir yapının olduğunu ve bu yapının aynı kaynaktan gelmesinin bir avantaj olduğunu söyleyen Müezzinoğlu; "Yüzde 52'yle gelmiş bir cumhurbaşkanı, yüzde 49.5'la gelen bir AK Parti. Allah'tan aynı yapının unsurları. Cumhurbaşkanımız bu yapının lideri. Dolayısıyla bu sistemde bir sorun var. Bu sorunun çözülmesi lazım." dedi.

Teşhisin doğru koyulması gerektiğini belirten Sağlık Bakanı sözlerini "Evet, Türkiye başkanını da seçsin 2023 hedeflerine yürüsün. Muhalefet milletin dinamiklerinin güçlü yürümesi ve milletin hayallerinin gerçekleşmesi adına, sistemin sağlıklı kurgulanmasına, millete yakışan bir anayasa yapılmasına razı değildir. Teşhisi doğru koymalıyız. Teşhis bu milletin güçlü iradesini temsil eden bir sistem sorunumuz var, onu çözmemiz lazım." şeklinde sürdürdü.

Kılıçdaroğlu'nun Sözleri

Anamuhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden üzüntü duyduğunu belirten Mehmet Müezzinoğlu, CHP'nin gen yapısı ve fıtratında kan ve gözyaşı olduğunu belirterek, "millet için yapılan siyasette kan konuşulmaz" dedi ve ekledi "Bu CHP'nin fıtratında halk yok, millet yok. CHP'nin gen yapısı ve fıtratında kan ve gözyaşı vardır. Siyasetçi ve milletin vatandaşı olarak üzgünüm. Güçlü bir demokrasi adına bu ülkede muhalefet sorunu var. CHP'ye yakışabilir ama bu millete yakışmıyor."

Başbakanın Profili

Sağlık Bakanı, düşük profilli sözünün şık olmadığını vurguladı. Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti'nin kurulduğu günden beri hiç isim tartışması yapmadığını kaydederken MKYK kararının yakında netleşeceğini de sözlerine ekledi. "Düşük Profilli" sözünün mucidi Aydın Ünal'a bir sitemi olmadığını da kaydeden Müezzinoğlu, "Hedeflere yürümek için isimler araçtır, amacımız hedefe ulaşmaktır. Şahsımla ilgili bir tabir değil. O tabir şık bir tabir değil. Aydın Ünal'a değil, tabire sitemim var." dedi.

Sağlık Bakanlığı Tavsiyeli Ürünler

Kozmetik ürünlerinin piyasaya sürüldükten sonra kontrollerinin yapılarak uygun olmayan ürünlerin toplatıldığını belirten Bakan Müezzinoğlu, vatandaşların ürün alırken Sağlık Bakanlığı'nca tavsiye edilip edilmediğine dikkat edilmesini önerdi.

Sigara Yasağı

Üniversite kampüslerinde sigara satılmasının yasaklanacağını söyleyen bakan ayrıca "Sigara yasağıyla ilgili tasarı açık havada sigara içimini yasaklıyor." dedi.

Sağlık Bakanlığına 25-26 Bin Personel Alınacak

Haftasonları sağlıklı yaşam hizmeti verileceğini belirten Bakan, 4 bin halk sağlığı merkezi açılacağını ve 2018'e kadar aile hekimi sayısının 30 Bin'e yükseltileceğini söyledi. Bakan ayrıca Haziran-Temmuz ayları içerisinde 10 bini kadrolu personel, 11 bini de hizmet alımıyla beraber toplamda 25-26 bini bulacak yeni personel alınacağını duyurdu. Kaynak; ntvmsnbc ve NTV yayını

30 Mart 2016 tarihinde de A Haber'de konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2015 yılında 14 bin 500 memur alacağız. Bunun yaklaşık 10 bini Mayıs ayında alacağız. Hemşire, ebe, diğer sağlık çalışanlarından alacağız." demişti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.