Sağlık Bakanlığına alınma kriterinde değişikliğe gidildi

Corona virüsün hızlı bir şekilde ülkemize yayılmasının ardından personel ihtiyacı artan Sağlık Bakanlığına alınacak personel için düzenleme yapıldı. İşte detaylar

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığına alınma kriterinde değişikliğe gidildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi gazete'de yayımlanan kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile sağlık bakanlığında istihdam edilecek işçilere yönelik düzenleme yapıldı.

2020 yılı içinde sağlık bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir.

Bu durumda öncelikler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar yedek aday kura ile belirlenir. Sağlık Bakanlığın'da yapılacak değerlendirme netice ,asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartları haiz yedek adaylar işe alınacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.