Sağlık Bakanlığı’na Personel Alımı İçin Başvurusu Tamamlanan 1468 Kişilik Kadro Kura İle Belirlendi! Sıra Sözlü Sınavda!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından müjdesi verilen Sağlık Bakanlığı işçi alımının kura sonuçları için beklenen gün geldi. İŞKUR üzerinden başvurular tamamlanırken Sağlık Bakanlığı personel alımı için 1468...

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı’na Personel Alımı İçin Başvurusu Tamamlanan 1468 Kişilik Kadro Kura İle Belirlendi! Sıra Sözlü Sınavda!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından müjdesi verilen Sağlık Bakanlığı işçi alımının kura sonuçları için beklenen gün geldi. İŞKUR üzerinden başvurular tamamlanırken Sağlık Bakanlığı personel alımı için 1468 kişilik kadro da belirlendi. Temizlik personeli ile güvenlik personeli başta olmak işçi alımı yapılacak olan branşlara başvuru yapan adaylar, 2023 Sağlık Bakanlığı kura atama sonuçları isim listesinden sorgulama ekranı ile sonuçları görüntüleyebiliyor.

Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi Kura Sonuçları Açıklandı!

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 26 - 30 Aralık 2022 tarihleri arasında alınan başvurular, 12 Ocak 2023 tarihinde yapılmış olan kura işlemleri ile sonuçlar az önce açıklandı. Sağlık Bakanlığından gelen duyuruya göre sonuçlara  https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet sitesinden ulaşabilecek.

Kura Sonrasında Atama İçin Sözlü Sınav Yapılacak!

İŞKUR tarafından gönderilecek listeye göre Bakanlık kura çekimi gerçekleştirecek.

Kura ile belirlenen sınava alınacak adayların listeleri (asıl ve yedek aday listeleri ile önceliklilerin asıl ve yedek aday listeleri), ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’ ne gönderilecek olup, taşra teşkilatına başvuru yapan adayların başvuru belgelerini İl Sağlık Müdürlüklerine, Bakanlık merkez teşkilatına başvuru yapan adaylar ise başvuru belgelerini Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ ne belirtilen tarihler arasında teslim etmeleri gerecektir.  Bakanlık Merkez Teşkilatı ve İl Sağlık Müdürlükleri tarafından belge kontrolü yapılarak başvuru şartlarına sadece uygun adaylar sınava alınacaktır. Bakanlıkça kura sonucu asıl olarak belirlenen adaylardan başvuru yapmayanlar ya da başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar ile sınava katılmayanların yerine kura sonucu belirlenen yedek listedeki ilk kişiden başlamak koşuluyla sınava alınacaktır.

Uygulanacak “Sözlü Sınav” adayların başvurdukları hizmet alanına dair meslekî bilgi ve becerilerle yürütmekle sorumlu olacakları görevlerdeki yetkinliklerini değerlendirmeye uygun olarak yapılacaktır.

Yapılan Sözlü Sınav Ne Şekilde Değerlendirmeye Alınacak?

Sözlü sınavda bütün adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olup adayların atanmaları için esas başarı puanı ve başarıdaki sıralaması bu puanları üzerinden değerlendirilecektir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.