Sağlık Bakanlığının 2017 Yılında Ek Atama Yapması Gerekmektedir

Atama bekleyen 400 binden fazla sağlıkçı, Sağlık Bakanlığından 2017 yılı için üçüncü bir atamanın yapılmasını istiyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığının 2017 Yılında Ek Atama Yapması Gerekmektedir

Sağlık Bakanlığı 2017 yılı içerisinde hedef olarak gösterdiği 16500 personel alımını gerçekleştirdi. Şubat atama döneminde 4 bin personel alımı yapılırken geçtiğimiz ay 12500 personel alımı yapıldı. Merkezi atama ile alınan personeller, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayacaklar. Peki Sağlık Bakanlığı 2017 yılı içerisinde başka bir alım yapmayı düşünüyor mu?

Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde gerçekleşen bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı 2017 yılı boyunca 16500 personeli alımı yapacağını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı hedef olarak gösterdiği bu alımları Şubat ve Haziran dönemlerinde gerçekleştirdi. İki atama döneminin geride kalması ile atanamayan sağlıkçılar, yeniden Sağlık Bakanlığından gelecek personel alımı açıklamasını beklemeye başladı.

Bakanlığa ek atama isteyen sağlıkçılar, 2017'nin kalan 6 aylık döneminde personel alımının olmamasından şikayetçi. Sağlık Bakanlığının Devlet Personel Başkanlığından ek atama için kontenjan istemesini bekleyen adaylar, gerek sosyal medyada gerekse forum siteleri üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.

Son Sınıf Sağlıkçılar Başvuru Yapamadı

12500 personel alımında son sınıf sağlıkçılardan, başvuru tarihinde mezun olamayanlar, merkezi alıma başvuru yapamadı. Mezun olduktan sonra 2017 yılında personel alımı yapılmayacağı için adayların atanma şansına sahip olmaları için en az 6-7 ay beklemesi gerekecek.

Üniversiteler Personel Alıyor_Ama Yeterli Değil

Üniversite hastaneleri Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımladıkları personel alım ilanları ile sağlık personeli alıyor. Ancak bu alımlar az sayıda olduğu için yeterli olmuyor. Atama bekleyen 400 binden fazla sağlıkçı bulunurken Üniversite hastanelerine alımlar 100'lü sayılarda kalmaktadır. Bu nedenle merkezi alımların arttırılması gerekmektedir.

Atama Bekleyen Sağlıkçılar Bakan Akdağ'dan Müjde İstiyor

400 binden fazla atama bekleyen sağlıkçı, Sağlık Bakanlığına ek atama yapılması için Bakan Akdağ'dan personel alım müjdesi bekliyor.

Sağlık Bakanlığı personel alım ilanlarından haberdar olmak için 5haber.com adresini sosyal ağlar üzerinden takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.