Sahte ChatGPT uzantısı Facebook hesaplarınızı ele geçiriyor!
Kötü amaçlı bir sahte ChatGPT uzantısı çok sayıda kullanıcının Facebook hesabını ele geçirdi.

Bir siber suç girişimi, Facebook erişim bilgilerini çalmanın bir yolu olarak Google Chrome için ChatGPT uzantısının sahte bir sürümünü kullanıyor. Son derece tehlikeli olan eklenti, resmi eklentinin manipüle edilmiş bir versiyonudur. Tarayıcının kendi mağazasında yayınlanan bu sahte eklenti kısa sürede 9.000'den fazla kullanıcıya ulaştı. Ardından kullanıcılardan ve uluslararası basından gelen şikayetler üzerine yayından kaldırıldı.
Dolandırıcılar, arama optimizasyon tekniklerine sahip sahte reklamlardan ve sahte web sitelerinden, resmi uzantı gibi görünen "Google for ChatGPT" uzantısını tanıttı. Güvenlik araştırmacılarına göre ChatGPT'yi arama motoruna entegre eden bir Chrome eklentisi Şubat ayında başlatıldı ve tespit edilmeden önce bir aydan fazla kullanıcılarla buluştu.
Kötü amaçlı yazılım, Facebook oturum çerezlerini çalan kodla birlikte tüm orijinal çözümü içerdiğinden, aslında vaat ettiğini gerçekleştirmiş oldu. Böylece saldırganların profillere, reklam hesaplarına, sayfalara ve dolandırıcılığa ve kötü amaçlı yazılımların daha fazla yayılmasına olanak sağlayabilecek diğer kaynaklara doğrudan erişimi olurken, iki aşamalı doğrulamaları ve diğer koruyucu önlemleri atlaması mümkün oldu.
Çalınan hesaplar, vebanın kendisini tanıtmanın yanı sıra nefret söylemi, siyasi propaganda ve terör örgütü ile ilgili olanlar gibi yasaklı Facebook konularını yaymak için de kullanıldı.
Guardio Labs'a göre raporda kaldırılan uzantının ardından kısa süre sonra hackerlar uzantının ikinci bir versiyonunu yayınladı. Bu sürüm kapatılmadan önce dört binden fazla kez indirildi ve raporda açıklanan saldırı, orijinal sürüm için bir "yedek" işlevi gördü ve sonunda bir öncekinden daha başarılı oldu.
Google yaptığı açıklamada, sahte reklamları ve ayrıca araştırmacılar tarafından bildirilen uzantıları analiz ederek tüm düzensiz girişleri yayından kaldırdığını söyledi. Şirket ayrıca, platformlarında kimlik avı gibi kötü niyetli teknikleri destekleyen reklamlara müsamaha göstermediğini de belirtti.
Kaldırma işlemine rağmen, kötü amaçlı sürümü yükleyen kullanıcıların bilgisayarlarında zararlı yazılım çalışmaya devam edebilir. Bu konuda uzmanlar her zaman resmi mağazalardan ve yasal geliştirici hesaplarından yapılması gereken bu tür uygulamaları indirirken dikkatli olmanızı tavsiye ediyor. Yorumlara, toplam indirme sayısına ve sorumluların sunduğu diğer seçeneklere dikkat etmekte yarar var.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

