Samsung’dan Muhteşem Yenilikçi Teknoloji Hamlesi!

Dev firma Samsung, uydu iletişim teknolojisinde tüm rakiplerini saf dışı bırakacak önemli bir adım attı. Önemli adımla ilgili ayrıntılar haberimizde..

Yayınlanma:
Samsung’dan Muhteşem Yenilikçi Teknoloji Hamlesi!

Bilindiği üzere Apple, akıllı telefonlarına kısıtlı şekilde de olsa uydu üzerinden haberleşme imkanı verilen özelliğini sunmuştu. Samsung ise Apple firmasını geride bırakacak önemli bir hamle peşinde. Samsung uydu teknolojisi iletişimini yenilikçi teknolojisi ile harmanlayarak ortaya muhteşem bir yenilik çıkardı.

Yalnız Sınırlı Mesajlar Değil Fotoğraflar da Gönderilecek

Samsung, uydu iletişim teknolojisi konusunda 2023 yılında önemli adımlar atacak. Samsung, ilk denemelerinde Google Pixel 7 modellerinde bulunan modemleri kullanarak ürünlerini geliştirecek. Fakat bu, şu anda satışta olan Samsung cihazları bu yeni özellikleri henüz desteklemiyor.

Samsung, yeni hamlesinde Apple’daki gibi yalnız sınırlı mesajlar değil daha fazla imkan sunacak. Kullanıcılar, yalnız mesaj değil fotoğraf ve video da paylaşabilecek.

Bu yenilikçi teknolojide iletişim kurmak için 5G NTN yani karada olmayan ağlar kullanılıyor. Paylaşılan veri, önce uyduya gönderiliyor. Daha sonra yerde bulunan istasyonlar bu verileri uydudan çekiyor. Buradan da acil servis veya mesaj göndermek istediğiniz kişilere iletiyor.

Samsung, bu teknolojiyi, Exynos 5300 modemleri ile entegre ediyor. Eğer Samsung, bu teknolojiyi kendi cihazlarında kullanmak isterse bu özellik, amiral gemisine değil alt ve orta segmente gelecek. Çünkü Z serisinde halihazırda Qualcomm yongaları ve teknolojileri kullanılıyor.

Uydu teknolojisinde son gelişme Apple tarafından yapılmıştı. Apple, akıllı telefonlarına kısıtlı şekilde de olsa uydu üzerinden haberleşme özelliğini getirmişti. Samsung ise Apple firmasını geride bırakacak hamlesi ile rakiplerine fark atmayı planlıyor.

Samsung, uydu teknolojisi iletişimini, Google Pixel 7 modelinde bulunan modemleri kullanarak hamlesini geliştirecek. Fakat bu yenilikçi teknolojik hamle, şu anda satışta olan Samsung cihazlarında bulunmayacak. Çünkü Samsung’un bu telefon modelleri belirtilen yeni özellikleri şu an için desteklemiyor.

Samsung, yeni uydu teknolojisini çok yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyor. Samsung’un bu hamlesinden sonra diğer telefon üreticisi devlerinin ne yapacağı ise merak konusu. Çünkü Samsung, rakiplerine oldukça önemli bir fark atacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.