Samsung’tan Yeni Hamle! Bir Ülkede Marka İsmini Değiştirdi

Samsung üretimleriyle olduğu gibi marka ismini değiştirmesiyle de ses getirdi. Samsung, bir ülkede ‘’ Galaxy’’ olarak kullanılmayacak.

Yayınlanma:
Samsung’tan Yeni Hamle! Bir Ülkede Marka İsmini Değiştirdi

Uzun seneler boyunca Galaxy serisiyle teknoloji piyasasındaki müşterilerine hizmet veren Samsung’un Japonya’da yeniden markalaşma kararı alması markasını değiştirmesine neden oldu. Japonya’da Galaxy olarak geçmeyecek Samsung’un niçin böyle bir karar aldığı bilinmiyor.

Teknoloji devi Samsung’un adını taşımayacak tek ülke Japonya olacak. Böyle bir amaç içerisine girilmesinin altında yatan sebeplerden biri de markasını tek bir çatı altında toplama düşüncesi içerisinde olması. Bu nedenle teknoloji şirketi tarafından yeni bir karar alınmaya başlanırken Japonya ülkesinde bundan sonra tek bir marka ismiyle yer alacak.

Artık Yalnızca Samsung Olacak!

Samsung dev üretici şirket, teknoloji pazarında gündem olmaya devam ediyor. Apple ‘ın ardından ikinci sırada yer alarak en çok talep gören şirketlerden biri olan Samsung’un markasıyla ilgili şaşırtan bir kararı oldu. Seneler boyunca kullanmış olduğu ‘’Galaxy’i kullanmama kararı aldı. Fakat markasıyla ilgili yapmış olduğu değişiklik yalnızca tek bir ülke için geçerli olacak. Diğer ülkelerde Samsung Galaxy şeklinde kullanılmaya devam edilirken, Japonya’da Galaxy ismi kaldırılacak.

Samsung tarafından böyle bir karar verilmesi, Japonya’da dikkat çekmesine neden oldu. Fakat şirket tarafından yapılan açıklamalar dahilinde markanın tek kaldırıldığı ülke Japonya oldu. Samsung’un başka ülkelerde de böyle bir karar alma durumu olup olmayacağı ile ilgili henüz net bir bilgi hakim değil. Fakat Japonya’da böyle bir kararın olmasının altında yatan en önemli nedeni, markasını tek çatı altında duyurmaya çalışmak.

Samsung’tan Yeni Hamleler Gelmeye Devam Ediyor!

Dünyanın en çok satan telefon modellerinde üst sıralarda yer alan Samsun’un son dönemde damga vuracak yeni kararları bulunuyor. Apple ile kıyasıya bir rekabet halinde olan şirketin, en önemli hedeflerinden biri de dünyanın hakimi konumunda yer almak. Bu hedefine adım adım gitmeye devam ederken, birçok farklı stratejilere de yer veriyor. Şimdilerde konuşulan bir başka önemli konulardan biri de marka değişikliğine gitmesi oldu. Japonya’da artık Galaxy olmayacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.