Samsunlu Emekli Öğretmenden Ödüllü Matematik Sorusu (Soruyu Çözene..)

Samsunlu emekli öğretmen, hazırladığı matematik sorusunu çözene tüm mal varlığını ödül olarak vereceğini açıkladı. İşte ödüllü matematik sorusu ve doğru cevabı bulana verilecek ödül.

Yayınlanma:
Samsunlu Emekli Öğretmenden Ödüllü Matematik Sorusu (Soruyu Çözene..)

Samsun'da emekli bir matematik öğretmeni bir soru hazırladı ve bu soruyu çözene tüm mal varlığını bağışlayacağını açıkladı. Emekli matematik öğretmeni 59 yaşındaki Aydın Cerit'in hazırladığı matematik sorusunu doğru çözüp 19 Mayıs 2017 saat 18.00'e kadar kendisine doğru cevabı ulaştıran ilk kişiye tüm mal varlığını vereceğini açıkladı.

Samsun'da oturmakta olan emekli matematik öğretmeni Aydın Cerit, Türk malı yerli hesap makinesi yapılmasını sağlamak ve özellikle asal sayılar üzerine yaptığı çalışmalara dikkat çekmek için ödüllü bir matematik sorusu hazırladı. Cerit, hazırladığı matematik sorusunu çözüp 19 Mayıs 2017 saat 18.00'a kadar Samsun Öğretmenevi'ne gelip kendisine ulaştıran ilk kişiye bir ev, bir dükkan ve bankadaki bir miktar parasını vereceğini açıkladı. Yıllardan bu yana sayılar üzerine çalışmalar yaptığını anlatan Cerit, şu açıklamalarda bulundu:

"Şu an Türkiye hesap makinesi üretimi yapamıyor. Benim yaptığım çalışmalar sonucunda şuna ulaştım; Biz de mevcut hesap makinelerinden çok daha kapsamlı olan karmaşık işlemleri yapabilen bir hesap makinesi yapabiliriz. Bunun için devletimizden yardım bekliyorum. Bir ekip oluşturulması halinde bunu gerçekleştirmem çok mümkün. Ben de bu çalışmama dikkat çekmek için bu soruyu hazırladım. Bu soruyu bilgisayarların dahi çözeceğini düşünmüyorum. Sorunun doğru cevabını belirlediğim tarih ve saate kadar bana ulaştıran ilk kişiye tüm mal varlığımı vermeyi taahhüt ediyorum. Bunlar evim, dükkanım ve bankada bir otomobil alacak kadar miktardaki para."

Cerit, daha öncede hazırladığı iki matematik sorusunu çözen ilk kişiye 93 ay süresince emekli maaşını vereceğini vaat etmiş, sorunun birini çözen olmamış, diğer soruyu çözen bir kişi ise ödüle kabul etmemişti.

İşte O Soru

SAMSUN'DA MATEMATIK OGRETMENI AYDIN CERIT HAZIRLADIGI MATEMATIK SORUSUNU 19 MAYIS 2017 SAAT 18:00'A KADAR COZUP KENDISINE ULASTIRAN ILK KISIYE TUM MALVARLIGINI VERECEGINI ACIKLADI. FOTO:YAPRAK KOCER-SAMSUN-DHASAMSUN'DA MATEMATIK OGRETMENI AYDIN CERIT HAZIRLADIGI MATEMATIK SORUSUNU 19 MAYIS 2017 SAAT 18:00'A KADAR COZUP KENDISINE ULASTIRAN ILK KISIYE TUM MALVARLIGINI VERECEGINI ACIKLADI. FOTO:YAPRAK KOCER-SAMSUN-DHASAMSUN'DA MATEMATIK OGRETMENI AYDIN CERIT HAZIRLADIGI MATEMATIK SORUSUNU 19 MAYIS 2017 SAAT 18:00'A KADAR COZUP KENDISINE ULASTIRAN ILK KISIYE TUM MALVARLIGINI VERECEGINI ACIKLADI. FOTO:YAPRAK KOCER-SAMSUN-DHA

5haber.com  |  Samsun

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.