Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı KPSS 2023/3 İle Kamu Personeli Alım Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Geçtiğimiz hafta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığından yayımlanmış olan personel alımı duyurusuna göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere çeşitli alanlarda en az lise...

Yayınlanma:
Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı KPSS 2023/3 İle Kamu Personeli Alım Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Geçtiğimiz hafta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığından yayımlanmış olan personel alımı duyurusuna göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere çeşitli alanlarda en az lise mezunu adaylar içerisinden Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanmış olan ilan ile Bakanlık Mülakat yapılmaksızın atama gerçekleştirecek.

Tercihler 6 Ocak 2022 Cuma günü saat 14:30’da başladı ve 11 Ocak 2023 Çarşamba günü saat 23:59’da sona erecek. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM AİS sisteminden T.C. kimlik numaraları ile aday şifrelerini girerek yapabiliyorlar.

Alım Yapılacak Kontenjanlar!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KPSS 2023/3 tercih kılavuzu ile yayımladığı ilana göre Lise mezunu olarak 12, Ön Lisans mezunu olarak 13 ve Lisans mezunu olarak 16 sözleşmeli personel olmak üzere toplamda 41 personel alımı yapılacak.

Bu kapsamda ;

-10 Temizlik Görevlisi,

-2 Destek Personeli,

-20 Büro Personeli,

-3 Mimar,

-5 Mühendis,

-1 Şehir Plancısı alınacak.

Başvuru Şartları Neler?

Adayların sözleşmeli personel kadrolarına yerleştirme işlemlerinin ve yapılan tercihlerin kurallara uygun olarak olması zorunludur. Ayrıca 2022 yılında gerçekleştiren KPSS' ye katılmış olmaları gereklidir. Bu kapsamda Lise için P94, Ön Lisans için P3 ve Lisans için P3 puan türlerinden puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almaması da aranan şartlar içerisindedir.

Peki Tercih Değerlendirmesi Nasıl Ve Neye Göre Yapılacak?

Sanayi ve Teknoloji bakanlığının KPSS tercih kılavuzu ile değerlendirmesi KPSS puan sırasına göre yapılacak. Bu doğrultuda adayların KPSS puanları dikkate alınarak gerçekleştirilecek sıralama ile mezuniyet ve kontenjan durumuna göre en yüksek puandan en düşük puana kadar değerlendirmeye göre atama yapılacak. Bunun haricinde herhangi bir mülakat yapılmayacaktır.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar tercihlerini, 06-11 Ocak 2023 tarihleri arasında tamamladı. En son 13 Ocak 2023 tarihine kadar yapılacak tercihler için sonuçların en geç 20 Ocak 2023 tarihine kadar duyurulması gerekmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.