Sandıklar Kapandı! 81 İlde Oy Kullanma İşlemi Sona Erdi (Referanduma Katılım Yüzdesi Kaç?)

Anayasa değişiklliği referandumu oylaması sona erdi. İşte referandum ile ilgili son dakika bilgileri ve referandum sonuçları ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
Sandıklar Kapandı! 81 İlde Oy Kullanma İşlemi Sona Erdi (Referanduma Katılım Yüzdesi Kaç?)

Sandıklar kapanıyor. Tüm Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği anayasa değişikliği referandumunda oy kullanma işlemi sona erdi.

Doğu İllerinde saat 07.00'da başlayan oylama saat 16.00'da, saat 08.00'da başlayan oylama ise saat 17.00'da sona erdi. Sandıkların kapanması ile birlikte tarihi süreçte sona girildi. Sandıkların kapanmasının ardından ise oylar saçılmaya başlandı.

Türkiye genelinde 81 il ve ilçe genelinde gerçekleşen referandumda vatandaşlara 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı sistemini ön gören anayasa değişikliği teklifi için oylama soruldu. Referandumda seçmenler, anayasa değişikliği teklifi için EVET veya HAYIR oyunu kullandı. Referandumdan çıkacak olan sonuca göre Türkiye'nin geleceği şekillenecek.

Yüksek Seçim Kurulundan Açıklama

Sabah saatlerinde bir okulda Tercih yazan mühürlerin EVET yazılı olduğu fark edilince duruma YSK açıklık getirdi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Arkasına basılması gerekirken önüne mühür basılan oy pusulaları geçerli sayılacak." ifadelerine yer verildi.

Seçim Sonuçları Saat Kaçta?

Referandum sonuçları, sandıkların kapanması ile sayılmaya başlanacak ve bu sonuçlar YSK'nın inisiyatifi ile basın ve yayın organları ile paylaşılacak.

Referanduma Katılım

Referanduma katılım oranı henüz açıklanmadı ama yüzde 90'ın üzerinde bir katılım olduğu belirtiliyor.

Referandum souçları 5haber'de. Ayrıntılar için tıklayın

5haber.com |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.