Seçim Anketi Yapıldı: AK Parti ve CHP'ye Şok !

2019 seçimlerine doğru yaklaşılırken harekete geçen anket şirketleri birçok ilde binlerce vatandaşa yarın seçim olursa kime oy verirsiniz sorusunu sordu.

Yayınlanma:
Seçim Anketi Yapıldı: AK Parti ve CHP'ye Şok !

Meral Akşener liderliğinde İYİ Partinin kurulmasından sonra anket şirketleri harekete geçti ve kamuoyu araştırmaları yapmaya başladı. 

Alınan son bilgilere göre Akdeniz Anket ve Araştırma, 1-15 Aralık tarihleri arasında 40 bin 800 kişiye telefon, online ve yüz yüze ‘Genel Seçim ve Devlet Başkanlığı Seçim’i anketi yaptı. Yapılan ankette vatandaşlara yarın seçim olsa oyunuzu kime vereceksiniz sorusu soruldu. Anket sonuçları birbirinden çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Buna göre CHP ve AK Parti'nin oylarında ciddi gerileme olduğu görülürken; İyi Parti'nin barajın altında olduğu görülüyor.

İşte 40800 vatandaş ile yapılan seçim anketinin sonuçları:

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ: YÜZDE 45.8

CUMHURİYET HALK PARTİSİ: YÜZDE 22.5

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ: YÜZDE 12.7

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ: YÜZDE 10.3

İYİ PARTİ: YÜZDE 8.7

ANKET ŞİRKETİNİN SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

Akdeniz Anket ve Araştırma'nın sahibi Mehmet Turaçcı, 2019 yılında yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Turaçcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm diyen yüzde 50.7'lik bir kitle var. Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet başkanlığı seçimini ilk turda kazanma ihtimali çok yüksek. İlk turda Erdoğan seçilebilir”

ERDOĞAN'A DESTEK ARTTI

Akdeniz Anket ve Araştırma Şirketinin yanı sıra MAK Danışmanlık Şirketi de harekete geçti ve Doğu ile Güneydoğu bölgelerinde bulunan 23 il ve 101 ilçede 2 bin 445 kişiyle anket yaptı. Doğu ve Güneydoğu’da yapılan ankette 2019 seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek yüzde 61’e ulaştı. Halk yaşananların sorumlusu olarak terör örgütü PKK’yı görüyor.

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.