Seçim Yasağı Saat Kaçta Kalkıyor? YSK Referandum Sonuçlarını Kaçta Açıklayacak?

YSK, önceki gün başlattığı seçim yasağını devam ettiriyor. Peki seçim yasağı saat kaçta sona erecek? YSK referandum sonuçlarını saat kaçta açıklayacak? Cevaplar ve detaylar haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Seçim Yasağı Saat Kaçta Kalkıyor? YSK Referandum Sonuçlarını Kaçta Açıklayacak?

18 maddelik anayasa değişikliği teklifi için ülke genelinde 55 milyondan fazla seçmen sandık başına gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören anayasa değişikliği teklifinin oylanması için gidilen referandum Tükiye genelinde devam ediyor. Oy kullanma işlemi devam ederken Yüksek Seçim Kurulununda seçim yasağı devam ediyor.

Önceki gün saat 18.00'da başlayan seçim yasağı ile hiçbir kanal ve haber organı, referandum ile ilgili propaganda yapamayacak. Önceki günden itibaren başlayan seçim yasağı bugün akşam saatlerinde sona erecek.

Son sandıkların saat 17.00'da kapanmaya başlaması ile birlikte oy sayma işlemleri başlayacak. Oy sayım işleminin, tek pusula olması nedeniyle kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

Seçim yasakları kapsamında ise televizyon kanalları, radyolar ve haber siteleri 16 Nisan Pazar günü saat 18'den itibaren sadece Yüksek Seçim Kurulunun verdiği seçim sonuçlarını yayınlayabilecek. Saat 21.00 itibariyle veya YSK'nın inisiyatifi daha erken bir saatte tebliğ yapılacak ve yapılan bu tebliğ ile birlikte bütün yayınlar serbest olacak.

Seçim sonuçları ve referandum haberlerini canlı takip için 5haber'i takipte kalın.

Referandum sonuçlarına gitmek için tıklayın

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.