Şehit Ailelerinden Resmi Gazete'de Yayımlanan 'Şehitler Yönetmeliği' İçin Teşekkür

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Şehitler Yönetmeliğine, Şehit ailelerinden teşekkür geldi. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar.

Yayınlanma:
Şehit Ailelerinden Resmi Gazete'de Yayımlanan 'Şehitler Yönetmeliği' İçin Teşekkür

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Şehitler Yönetmeliği için Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bildiklerini dile getirdi.

Şehitlik yerlerinin tespit, tescil, tahsis, yönetim, inşa, bakım, onarımı ve koruma işlemleri ile şehitliklere kimlerin defnedileceğine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişme sonrasında ise, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, yaptığı basın toplantısında bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederek, şu sözleri söyledi:

"3 bin 713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olan bütün şehitlerimizi şehitliklere defnedebiliyorduk. Bundan sonraki süreç içinde 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nda olanlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) içerisinde kazada vefat edenler de var."

15 Temmuz Şehitleri de Yönetmelik Kapsamında

15 Temmuz şehitlerinin de artık garnizon şehitliğine defnedileceğinin altını çizen Dernek Başkanı Hızal, açıklamalarına şu şekilde devam etti

"Diğer taraftan çok yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz şehitleri de bu yönetmeliğin içerisine dahil edildi. 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyarken hayatların kaybedenler de garnizon şehitliğine defnedilebiliecek. Yeni kanun çok kapsamlı. Şehitlik olmayan yerlerde şehitlik yapılmasından, mevcut şehitliklerin bakım ve onarımlarından, şehitliğe kimlerin defnedileceğine kadar birçok şeyi kapsıyor. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şu an kamuoyunda kime şehit denir, şehitlik statüsü kimleri kapsar, bunun soru işaretleri var. Biz asker şehidimizi polis şehitliğine defnedemiyorduk. Bir devlet memurunu asker şehitliğine defnedemiyorduk. Kaymakamımız şehit oldu, o kaymakamımızı biz asker şehitliğimize resmi olarak defnedemiyorduk. Bu yönetmelikle birlikte bu sorunların hepsi düzeltilmiş oldu. Sivil vatandaşlarımız da bu kapsamın içerisine dahil edilecek."

5haber.com  | Sivas

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.