Şehit Ömer Halisdemir'in Belgeseli Antalya Film Festivali'nde

Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in hayatını konu alan 'Ben Ömer' belgeseli Antalya Film Festivali'nde izleyici ile buluştu.

Yayınlanma:
Şehit Ömer Halisdemir'in Belgeseli Antalya Film Festivali'nde

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Özel Kuvvet Komutanlığında darbeci general Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin başarısız olmasında büyük bir etkisi olan kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in hayatını konu alan belgesel çekildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve önceki gün dağıtılan Onur Ödülleri ile başlangıcı yapılan Uluslararası Antalya Film Festivalinde, darbe girişiminin yaşandığı gece cuntacı askerlere karşı yiğitçe savaşan ve şehit edilen Ömer Halisdemir'in hayatını konu alan 'Ben Ömer' adli belgesel yüzlerce kişinin katılımı ile AKM Parge Salonunda gösterildi. Duygu dolu anların yaşandığı gösterime, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile eşi de katıldı. Seyircilere duygu dolu anlar yaşatan belgeselin yönetmenliğini ve yapımcılığını Mesut Gengeç üstlenirken, belgeselin kurgusunu Yılmaz Aydın, metin yazarlığını da Bülent Güney üstlendi.

30 dakikalık gösterimin ardından birçok seyirci gözyaşlarına hakim olamadı.

Belgesel Çekimleri İki Ay Sürdü

Gösterim sonrası bazı açıklamalarda bulunan Mesut Gengeç, bu belgeseli 2 ay gibi bir sürede çektiklerini, çekimlerin ise Ömer Halisdemir'in memleketi olan Niğde Çukurkuyu ile İstanbul'da gerçekleştirildiğini belirtti. Gengeç, açıklamasının devamında ise, belgesel çekimi için Ömer Halisdemir'in silah arkadaşları ile röportaj yaptıklarını söyledi.

O Gece Neler Yaşandı?

Darbe girişiminin yaşandığı gece, beraberindekilerle birlikte Özel Kuvvet Komutanlığına gelen ve cuntacı askerler tarafından darbenin kilit noktalarından biri olarak düşündükleri plan, kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in ördüğü etten duvara takıldı. Komutanı Zekai Aksakallı'dan aldığı emirle harekete geçen Astsubay Ömer Halisdemir, ÖKK'ya gelmekte olan ve başında Semih Terzi'nin olduğu gruba kahramanca saldırdı ve cuntacı generali başından vurarak öldürdü. Cuntacı generali vurduktan sonra arkasındaki bahçelik alana doğru hareket eden Halisdemir'e cuntacı askerler tarafında ateş açıldı ve kahraman Astsubayımız 30 kurşunla şehit edildi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.