Şemdinli'de Bombalı Tuzak: 4 Asker Yaralandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 4 askerimiz yaralandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Şemdinli'de Bombalı Tuzak: 4 Asker Yaralandı

Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde bölücü terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Devam eden operasyonlar kapsamında Hakkari'de bugün daha önceden tuzaklanmış bir bomba, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 askerimiz yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü ile Üstünağaç Mezrası arasında bulunan bir bölgeye PKK'lı teröristler tarafından el yapımı bomba döşendi. Tuzaklanan el yapımı patlayıcı ise bölücü terör örgütü militanları tarafından askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Bombanın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada, askeri araç içindeki askerlerden 4'ü yaralandı. Patlamada yaralanan askerler, ambulans helikopterlerle Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bölgede bulunan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

Adıyaman'da Çatışma: 1 Asker Yaralı

Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde devam eden terör operasyonları kapsamında Adıyaman'da güvenlik güçleri ile PKK terör örgütü üyesi bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 askerimiz yaralandı.

Adıyaman Merkez'e bağlı Kömür Beldesi kırsalında bugün sabah saatlerinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Bölge kırsalında arama tarama çalışmaları yürütmekte olan güvenlik güçleri ile bölücü örgüt üyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada yapılan ilk açıklamalara göre 1 askerin yaralandığı belirlendi. Yaralanan askerimizin ismi ise Uzman Çavuş Emin Alpay olarak açıklandı. Yaralanan asker, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyonlara hız verildi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.