'Seni sevmeyen ölsün' tezahüratının söylendiği ilk kişi Ali Tanrıyar hayatını kaybetti

Galatasaray'ın efsane Başkanlarından Ali Tanrıyar, 104 yaşında hayatını kaybetti. İşte detaylar.

Yayınlanma:
'Seni sevmeyen ölsün' tezahüratının söylendiği ilk kişi Ali Tanrıyar hayatını kaybetti

Galatasaray’ın efsane başkanlarından ve İçişleri eski bakanlarından Prof.Dr. Ali Tanrıyar, 103 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1914 tarihinde Yunanistan’ın Kavala şehrinde dünyaya gelen Galatasaray'ın efsane başkanlarından olan Ali Tanrıyar, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi ve İstanbul Taksim Beyoğlu İlkyardım Hastanesi Klinik Şefliği ve Başhekimliği görevlerini üstlendi. 1986-1990 yılları arasında Galatasaray Kulübü başkanı olan ve Galatasaray'ın 14 yıl aradan sonra şampiyon olmasından katkısı olan Tanrıyar, “Seni sevmeyen ölsün” tezahüratını da ilk söylemiş kişidir. Tanrıyar, sporun yanı sıra siyasetle de ilgilendi. ANAP’ın kurucu üyelerinden olan Ali Tanrıyar, 17. ve 18. dönem İstanbul Milletvekili ile İçişleri Bakanlığı yaptı.

Dursun Özbek'ten Başsağlığı Mesajı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün eski başkanlarından Prof. Dr. Ali Tanrıyar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan mesaj şöyle;

"Türkiye'nin en köklü kurumlarından olan kulübümüzün, bir asrı aşan yolculuğunun büyük bölümüne şahitlik etmiş olan Başkanımız Ali Tanrıyar'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Prof. Dr. Ali Tanrıyar, sadece Galatasaray Spor Kulübü'ne değil, aynı zamanda Türk spor, bilim ve siyaset hayatına sayısız katkıda bulunmuş, camiamızın yetiştirdiği en önemli değerlerdendi. Döneminde Türk spor tarihinin en büyük başarısına ulaşan altyapının kurucusu olan Ali Tanrıyar, zor zamanlarda elde edilen ulaşılması güç başarılarla sadece Galatasaraylıların değil aynı zamanda Türk Ulusu'nun da bu büyük bir gurur yaşamasını sağlamıştır.

Sadece bir spor adamı değil aynı zamanda bilim ve siyasette de ülkesine özveriyle ve büyük bir başarıyla hizmet eden Ali Abimizin hatırasını her daim yaşatacağımıza söz veriyor, başta Tanrıyar Ailesi olmak üzere ulusumuza ve camiamıza başsağlığı diliyorum."

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.