Serbest Bırakılan Gökçe Fırat Çulhanoğlu Hakkında Tekrar Yakalama Kararı Verildi

Önceki gün serbest bırakılan Gökçe Fırat Çulhanoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tekrar gözaltı kararı verdi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Serbest Bırakılan Gökçe Fırat Çulhanoğlu Hakkında Tekrar Yakalama Kararı Verildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmasında, terör örgütünün medya yapılanmasına yönelik operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonla 21 kişi gözaltına alındı fakat, önceki gün bu isimler tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında en dikkat çeken isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı asmakla tehdit eden Gökçe Fırat ve şarkıcı Atilla Taş vardı.

İstanbul Adliye Sarayında bulunan 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan davada mahkeme heyeti, 21 tutuklu sanık hakkında tahliye kararına hükmetti. Mahkemenin serbest bıraktığı isimler arasında FETÖ'cü Gökçe Fırat Çulhanoğlu da vardı.

Sosyal medya üzerine yaptığı bir paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ıasmakla tehdit eden Gökçe Fırat Çulhanoğlu, bu videosunu tutuklanmadan hemen önce paylaşmıştı. Türk Solu Dergisi'nde yazan Gökçe Fırat Çulhanoğlu yazılarında da Erdoğan'a ağır hakaretler de bulunmuştu.

Tekrar Gözaltı Kararı Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün haklarında tahliye kararı verilen 21 kişiden 13'ü hakkında darbeye teşebbüs suçundan tekrar bir gözaltı kararı verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen karar ile söz konusu isimler şöyle; Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Ali Akkuş, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç ve Yetkin Yıldız... Başsavcılığın talebi üzerine bu isimler hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından gözaltına alınmasına karar verildi.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.