Sevda Noyan Kimdir?

Ülke TV'de bir programa katılan yazar Sevda Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Bizim sitede hala 3-5 (aile) var, benim listem hazır" diyerek gündeme geldi.Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu...

Yayınlanma:
Sevda Noyan Kimdir?

Ülke TV'de bir programa katılan yazar Sevda Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Bizim sitede hala 3-5 (aile) var, benim listem hazır" diyerek gündeme geldi.

Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programına katılan İslamcı yazar Sevda Noyan, 15 Temmuz'da boş bulunduklarını ve istediklerini yapamadıklarını açıklayarak "Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz bu konuda maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz" dedi.

Oturduğu sitedeki komşularını alenen tehdit eden Noyan; "Bizim sitede hala böyle böyle 3-5 var, ayaklarını denk alsınlar" dedi. Bunun üzerine programın moderatörü Esra Elönü; "Hem ön hem arka ayaklarını" diyerek espri yaptı.

Ülke TV ve Kanal 7 Özür Diledi

"3 Mayıs 2020 Pazar günü Arafta Sorular Programı'na konuk olan Sevda Noyan'ın, kamuoyunda tartışılan “darbe söylentileri” üzerine yapmış olduğu maksadını aşan açıklamaları Kanal 7 Medya Grubu'nun kurumsal değerleri ve yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamaktadır." şeklinde bir özür dileyen yayın grubu; "Sevda Noyan'ın “darbe ve darbecileri” eleştirmenin ötesindeki söylemlerini Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu olarak asla tasvip etmiyoruz. Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke TV ekranlarından sarf edilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz."

Sevda Noyan'ın sözleri CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı tarafından RTÜK gündemine taşındı. Taşçı; "Halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik" maddesi üzerinden pazartesi dilekçe vereceğini söyledi.

Taşçı'nın açıklaması şöyle; "Bu yayın nedeniyle toplumun geniş bir kesiminde infial oluştu. Çok sayıda soru alıyorum. Yayını RTÜK nezdinde bizzat takip edeceğim. Üst Kurul gündemine alınması için de Pazartesi günü dilekçe vereceğim. RTÜK Yasası, yayında ‘toplumu kin ve düşmanlığa tahriki’ açıkça suç sayar."

Hain Zombiler

Programdan sonra sosyal medya hesabından kendisini eleştirenler için "Hain Zombiler" diyen Sevda Noyan, "HAİN ZOMBİLER ..KONUŞMAM NİYE SİZE DOKUNDU TEKRAR DARBE YAPMAYIMI PLANLIYORSUNUZ ???BU SEFER KAÇACAK DELİK BULAMAZSINIZ..SAHTE HESAPLARLA İSTEDİĞİNİZ KADAR SALDIRIN HİÇ ETKİLENMEM..ALIŞKINIZ SİZİN İFTİRALARINIZA ..LİDERİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN.. SONUNA KADAR ONUN YANINDAYIM !!!" şeklinde yazdı.

Öte taraftan yaptığı yazım yanlışlarıyla da nasıl yazar olduğu konusunda akıllarda soru işareti oluştu.

Sevda Noyan Kimdir?

Tam adı Aişe Sevda Noyan'dır. Eşi Münib Engin Noyan ile beraber çıkardığı Şapka isimli bir romanı vardır. Romanın açıkmlamasının giriş kısmı şöyledir; Bu hâin! Evet, hâin... Başına kadın şapkası giyerek cümhuriyetimizin inkılâblarıyla aklı sıra alay etmekle ve onları, aklı sıra azîz milletimizin nezdinde küçük düşürmeye çalışmakla iktifâ etmemiş, besbelli cümhuriyetimize ihânet ettiği için, evet, ihânet ettiği için derdest edilmiş götürülmekte olan kendi gibi kara câhil bir yobazı görünce, apâşikâr kalbî bir muhabbet ve alâkayla 'Hocam! Hocam!' diye haykırarak peşinden koşmaya, onu kanun kuvvetlerimizin ellerinden sözümona kurtarmaya çalışmıştır!"

Profil Yayıncılıktan çıkan kitap, şapka kanununu eleştirmektedir.

Sevda Noyan, İzmir'de doğdu. Aynı zamanda İtalya vatandaşı olan Noyan, 17 yaşındayken evlendiği Massimo Reggio isimli bir İtalyanla 15 yıl evli kaldı. İzmir'de yaşadığı süre içerisinde Ege TV'de makyözlük yapan Noyan, daha sonra Bursa Olay TV'de çalıştı.

Şimdiki eşi Münib Engin Noyan ile evlenmeden önce solcu, CHP'li bir profilde olduğunu ve 28 Şubat sürecinde başörtüsüne karşı olduğunu açıklayan Sevda Noyan, şimdi tam diğer uçta yer almakta. Noyan aynı zamanda Feminist bir kuruluş olan Kader'in kurucularındandır.

Eşi Münib Engin Noyan, Fetö'nün kanalı STV'de Kapılar ve Köprüler isimli bir program yapmasıyla tanınıyordu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.