Sevilen filmlerin doğaçlama sahneleri-Senaryoda olmayan sahneler şaşırttı

Milyonlarca kişinin büyük bir beğeni ile izlediği filmlerdeki bazı sahneler, aslında senaryoda yok. İşte senaryoda olmayan o sahneler.

Yayınlanma:
Sevilen filmlerin doğaçlama sahneleri-Senaryoda olmayan sahneler şaşırttı

Dünyaca ünlü birçok filmde yer alan bazı sahnelerin senaryoda olmadıkları, oyuncuların çekim esnasında yaptıkları doğaçlamalarla son halini aldığı ortaya çıktı.

Ntv'de yer alan habere göre 'Özel Bir Kadın', 'Baba', ve 'Cinnet' gibi birçok filmde yer alan ve aklımızdan çıkmayan sahnelerin aslında doğaçlama şeklinde çekildiği ve bu şekilde filme eklendiği belirtildi. İşte o filmlerin doğaçlama şeklinde çekilen sahneleri.

Özel Bir Kadın (Pretty Woman)

Sinema severlerin büyük bir beğeni ile izlediği Özel Bir Kadın filminde Richard Gere'nin güzel oyuncu Julia Roberts'e kolye hediye ettiği sahnede iki oyuncunun tavırlarının ve sahnenin doğaçlama olduğu öğrenildi. Julia Robetrs'in kutuyu uzanmak istediğinde Gere'nin hemen kutuyu kapatması hareketlerinin senaryoda olmadığı öğrenildi.

Gün Batımından Şafağa (From Dusk Till Dawn)

George Clooney ile Salma Hayek'in başrollerini paylaştığı filmde Hayek'in yerde yatmakta olan Clooney'in göğsüne topuku ayakkabısı ile bastırmasından sonra ünlü oyuncu doğaçlama bir espri yapar. Onu kölesi yapmak istediğini söyleyen Hayek'e Clooney, "Hayır teşekkürler, ben evliyim." dedi.

Baba (The Godfather)

Marlon Brando'nun Bonasera ile konuştuğu sahnede normalde onun kucağında kedi yoktu. Senaryoda olmayan bu durum, Marlon Brando'nun yaratıcılığı ile filme ekleniyor.

Cinnet (The Shining)

Jack Nicholson, banyo kapısını kırarak kafasını uzatır ve 'İşte Johnny' der. Bu sahne ise senaryoda bulunmamaktaydı.

Zor Ölüm (Die Hard)

Alan Rickman'ın bina çatısından düşme sahnesinde yönetmen, aktörü yeşil ekrana doğru aniden iter ve habersiz şekilde yakalar. Bu da sahneye gerçekçilik katar.

Köstepek (The Departed)

Güçlü kadrosu ile sinema dünyasında önemli bir yeri olan Köstebek filminde Jack Nicholson ve Leonardo DiCaprio'nun karakterleri arasında sahne çekilirken, Jack Nicholson aniden tabancayı çıkarır ve DiCaprio'yu korkutur. DiCaprio'nun bu beklenmedik durumu avabtaja çeviri ve beklenmedik bir oyun ortaya koyar.

Terminatör 2 Kıyamet Günü (Terminator 2: Judgment Day)

Arnold Schwarzenegger’in meşhur, "Yolculuğa çıkmam gerek" sözü aslında senaryoda bulunmuyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.