Seydikemer Açıklarında 4.7 Büyüklüğünde Deprem Oldu | Son Depremler

Alınan son dakika bilgilerine göre Muğla'nın Seydikemer İlçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. İşte bölgeden alınan bilgiler.

Yayınlanma:
Seydikemer Açıklarında 4.7 Büyüklüğünde Deprem Oldu | Son Depremler

Son dakika deprem haberi Akdeniz'den geldi. Akdeniz'de merkez üssü Muğla'nın Seydikemer İlçesi açıkları olan ve Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde ölçülen deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, bugün saat 23.51'de, Akdeniz'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nin 59.92 kilometre açıkları olan deprem, 9.8 kilometre derinlikte oldu.

Depremlerin Şiddetleri ve Etkileri

1 ile 4 arası: Sallantılar zor hissedilir, binalar ve eşyalar zarar görmez.

Şiddet 5 ise pencere camları ve mutfak eşyaları zarar görür.

Deprem Şiddeti 6 ise: Bu şiddet aralığında meydana gelen depremler, herkes tarafından hissedilir. Sıvalarda çatlaklar meydana gelir ve ağır eşyalar yerinden oynar.

7-8 arası şiddette: Bu şiddette bir depremde ayakta durmak oldukça zorlaşır ve eşyaların büyük bir kısmı hasar görür. Taş ve Kerpiç gibi zayıf maddeler ile yapılmış yapılarda hasar meydana geldi.

89 arası şiddette: Şiddeti sekiz ve üstü olan depremlerde ayakta duran kimse olmaz, araba kullanmak zorlaşır  ve binaların çoğunda büyük hasarlar meydana gelir.

5haber.com  | Muğla

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.