SGK, GİB ve Maliye Bakanlığından İhraç Edilen 618 Personelin İsim Listesi

Resmi Gazetede yayımlanan 679 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığında görevli kamu personelleri, mesleklerinden ihraç edildi. İşte ihraç edilen isimler.

Yayınlanma:
SGK, GİB ve Maliye Bakanlığından İhraç Edilen 618 Personelin İsim Listesi

Resmi Gazetede yayımlanan yeni KHK ile Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığından 357 personel, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından ise 261 personel kamudan ihraç edildi. İşte ihraç edilen personellere yönelik yapılan açıklama ve ihraç edilen personellerin isim listesi.

Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkûmiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler; bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler; bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından onbeş gün içinde tahliye edilir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar. Bu kişiler hakkında bakanlıkları ve kurumlarınca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulur. Bu bildirim üzerine pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.